Blomkålburger

Blomkålburger – kjempegodt og supersunt! Denne slår knockout på enhver kjøttburger spør du meg. Det er mange grunner til å redusere mengden kjøtt i kostholdet, og den viktigste grunnen er kanskje at alternativene er minst like gode!

Ser det ikke fristende ut?!?

Blomkålburger - supersunt og kjempegodt!
Blomkålburger – supersunt og kjempegodt!
Ingredienser
  • Et blomkål
  • 2 egg
  • 1 dl revet parmasan
  • 1 ss gressløk (jeg brukte tørket, men ferske urter kan selvfølgelig brukes)
  • 1 ss basilikum (jeg brukte tørket, men ferske urter kan selvfølgelig brukes)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
  1. Rasp blomkålen og legg den i et dørslag mikset med saltet. La den stå slik ca en halvtime så du får trekt ut fuktigheten av blomkålet.
    Blomkålburger - steg 1 raspet blomkål
    Blomkålburger – steg 1 raspet blomkål
  2. Press ut resten av fuktigheten i blomkålet ved å presse blomkålet gjennom et kjøkkenhåndkle.
    Blomkålburger - steg 2 press ut væsken i blomkålet ved hjelp av et kjøkkenhåndkle
    Blomkålburger – steg 2 press ut væsken i blomkålet ved hjelp av et kjøkkenhåndkle
  3. Bland blomkålet med de øvrige ingrediensene.
  4. Lag 6 burgere som du plasserer på et stekebrett med bakepapir. Jeg lagde 8 men syns kanskje de ble litt små, så 6 stk er nok en passe størrelse.
    Blomkålburger - steg 4 lag burgere av deigen
    Blomkålburger – steg 4 lag burgere av deigen
  5. Server som en burger med de grønnsakene du ønsker og brød. Jeg har her brukt oopsie brød.
  6. Kom og spis – supermaten er servert 🙂

TIPS – lag dobbel porsjon å ta med meg en burger til lunsj i morgen 🙂

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂