Brokkolibrød

Brokkolibrød er et perfekt brød til sandwich eller kanskje til en god suppe. Brødet er lavkarbo selvfølgelig, og en bonus er at her er det mye brokkoli! Så her får du lurt inn mye god næring i ett brød 🙂

Brødet har litt grønn farge og det ser kanskje veldig sunt ut. Og det er jo også veldig sunt! Men smaken er likevel kjempegod! Det smaker virkelig som «vanlig» brød.

Brokkolibrød - et perfekt sandwich brød :-)
Brokkolibrød – et perfekt sandwich brød 🙂
Ingredienser
  • 1 brokkoli middels størrelse, tilsvarer ca 350 gr
  • 3 egg
  • 30 gr mandelmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 50 gr gresskarkjerner
  • 50 gr linfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Alternativt ost eller sesamfrø til å strø på toppen
Fremgangsmåte
  1. Kjør brokkolien i en kjøkkenmaskin eller blender til den er som ris. Velger du å bruke blender kan det være lurt å ha eggene i samtidig, så vil den lettere blande seg.
  2. Rør sammen alle de tørre ingrediensene, og ha deretter i egg og brokkoli.
  3. Smør deigen over på et stekebrett med bakepapir i ca 1-2 cm tykkelse.
  4. Stekes på 180 grader i ca 25 minutter. Virker brødet for bløtt, steker du det litt til på svak varme, eller skrur av ovnen med døren på gløtt og lar brødet kjøle seg ned i ovnen.

Perfekt sandwichbrød til nistepakken!

Brokkolibrød - perfekt sandwichbrød til nistepakken!
Brokkolibrød – perfekt sandwichbrød til nistepakken!
Brokkolibrød - her har jeg lagd en versjon med parmasan, mmmm kjempegodt!
Brokkolibrød – her har jeg lagd en versjon med parmasan, mmmm kjempegodt!

TIPS – Lag halve deigen med sesamfrø dryss og den andre halvparten med ost, så har du to ulike varianter med deilig og supersunt brød. Hvis du har på ost, ha det på brødet de siste 7 minuttene av steketiden.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂