Brownie med peanøtter

Brownie med peanøtter er en perfekt kombinasjon av salt og søtt og med en deilig glasur på toppen – denne kan du ikke motstå 🙂

Jeg ble inspirert til denne oppskriften fra en nettavis som omtalte kaken som «Elvis-kaken». Den så veldig lekker og god ut, så derfor ville jeg gjøre den sunnere og lavkarbovennlig. Og guess what – det funket som bare det 🙂 Nammmm!

Brownie med peanøtter - NAMMM
Brownie med peanøtter – NAMMM
Ingredienser – BROWNIE MED PEANØTTER
  • 140 gr kremost naturell
  • 150 gr smeltet smør
  • 80 gr sukrin gold
  • 4 egg
  • 50 gr kokosmel
  • 40 gr kakao
  • 1,5 dl mandelmelk (eller annen melk)
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 5 dråper stevia sjokolade (eventuelt stevia vanilje)
  • 120 gr peanøtter
INGREDIENSER GLASUR

Denne oppskriften er til en form på 16 x 25 cm, tilpass den til den størrelsen form du har.

Fremgangsmåte
  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Miks sammen kremosten til den er godt blandet, og tilsett smør og sukrin gold.
  3. Tilsett eggene.
  4. Tilsett de øvrige ingrediensene, med unntak av peanøttene, og bland godt.
  5. Til slutt blander du inn peanøttene ved hjelp av en slikkepott.
  6. Hell røren over i en bakepapirkledd form og stek på 175 grader i ca 50 minutter.
  7. La kaken kjøle seg godt ned før du har på glasuren. Kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten og så gjør du siste finish dagen etter.
  8. Så til glasuren – finhakk sjokoladen.
  9. Kok opp fløten og ta kjelen bort fra stekeplaten.
  10. Ha i peanøttsmøret og sjokoladen, og la det smelte fint sammen.
  11. Hell glasuren over kaken.

Nyyyyt en deilig smak av sjokolade og peanøtter, mmm en perfekt kombinasjon. Jeg er helt enig med Elvis i at de smakene er fantastisk sammen 🙂

TIPS – det passer veldig godt med friske bær til.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂