Frokostgrøt

Noen tenker at frokostgrøt = havregrynsgrøt. Hvis du savner den «gode gamle havregrynsgrøten» til frokost, så har jeg en gladnyhet til deg! Det finnes alternativ, og det er minst like godt! Egentlig bedre, siden jeg oppgradert denne med litt ekstra godsaker 🙂

Frokostgrøt
Frokostgrøt
Nydelig frokostgrøt - smaker ekstra godt med litt bringebær og blåbær på toppen
Nydelig frokostgrøt – smaker ekstra godt med litt bringebær og blåbær på toppen
Ingredienser frokostgrøt

3 ss chiafrø

3 ss kokosmasse

3 ss hele kokosflak

3 ss grovhakkede valnøtter (eller mandler eller andre nøtter)

1 ts vaniljepulver

Noen få saltkorn

0,5 ts kardemomme

10 dråper stevia vaniljesmak

6 ss kokosmelk

1 dl kokende vann

/adlinks i lenker/ 

Fremgangsmåte frokostgrøt
  1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen
  2. Ha i kokosmelk, steviadråper og det kokende vannet. Rør sammen.
  3. Ha gjerne litt bringebær og/ eller blåbær til topping.
  4. Frokosten er servert og dagen kan begynne 🙂

Jeg har lagd opp en litt større porsjon med de tørre ingrediensene, som jeg oppbevarer i et glass. Her har jeg også i litt frysetørkede bringebær og blåbær. For de tidseffektive morgenene, tar jeg en passe porsjon med blandingen, har i en slump med stevia og kokosmelk og heller over kokende vann til jeg syns grøten er passe tykk. Mengdene blir da litt mer på en slump, men smaken blir like god så det er ingen problem.

Du kan jo også fylle opp et glass med tørrvarer og ta med på jobben for en god og mettende lunsj.

Blanding med frokostgrøt - klar til bruk
Blanding med frokostgrøt – klar til bruk
Frokostgrøt - ser det ikke godt ut?
Frokostgrøt – ser det ikke godt ut?
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂