Gifflar – eller liggende kanelsnurrer

Disse kanelsnurrene gjorde seg aldri i oppreist tilstand, så da ble det en liggende variant 🙂 I butikkene selges en lignende versjon med navnet gifflar, så vi kan jo også kalle de det. Jeg tror gifflar er et navn vi har adoptert fra Sverige, eller hur?

Gifflar - eller liggende kanelsnurrer
Gifflar – eller liggende kanelsnurrer

Disse smaker bare helt utrolig godt! Jeg skulle telle opp hvor mange gifflar’er jeg fikk til slutt, og ble brått usikker siden de ble spist opp omtrent før jeg rakk å telle.

Smaken kan minne om gifflar, men saftigere med en mer en butterdeig – aktig – wienerbrød touch. Hadde jeg kjevlet de tynnere, kunne de også blitt forvekslet som croissanter. Jeg famler litt i beskrivelsen her, men jeg håper du skjønner.

N y d e l i g kaffekos :-)
N y d e l i g kaffekos 🙂
Ingredienser gifflar – eller liggende kanelsnurrer
  • 250 gram mozarella ost (eller annen mild ost som smelter lett). NB du kan ikke bruke den mozarella varianten som selges i en pose hvor osten ligger i vann. Da blir deigen flytende, og det ønsker du ikke. Bruk revet mozarella.
  • 130 gram mandelmel
  • 3 ss kremost, jeg brukte Tines Naturell kremost
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet kokosolje
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss sukrinmelis
  • 1 ss fiberhusk
  • Noen få saltkorn
Fyll
  • 3 ss smeltet smør
  • 6 ss sukrin gold
  • 15 dråper stevia vaniljesmak (eller kanelsmak)
  • 1 ts vaniljepulver
  • 3 ss kanel
FREMGANGSMÅTE

Smelt ostene sammen i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter. Ta gjerne røren ut av og til, og sjekk status. Ostene skal være myke og ha smeltet godt. Miks ostene med håndmikseren og bland i de øvrige ingrediensene.

La gjerne røren kjøle seg ned noen minutter. Den blir da litt fastere og lettere å håndtere under kjevling.

Kjevl ut deigen mellom to bakepapir. Deigen skal ha en konsistens hvor du lett kjevler den ut og at den lett slipper bakepapiret etter utkjevling. Hvis den ikke slipper, må den stå kjølig litt lengre. Jeg kjevlet den ut i en størrelse tilsvarende ca halvparten av en stekeplate. Dette er lett å måle når du bruker bakepapir som har ca lik størrelse som en stekeplate.

Dra av det øverste bakepapiret. Om det ikke slipper, prøv å lirke i kantene med en kniv, slikkepott e.l. Den skal slippe ganske lett etter bare litt lirking. Om det ikke hjelper setter du røren kaldt og venter noen minutter til.

Bland sammen alle ingrediensene i fyllet, og smør det på deigen.

Nå skal du brette/ rulle deigen slik at du ender opp med en flat pølse. Lengden på pølsen er hele bredden på en bakeplate.

Ta tak i bakepapir-enden som er nærmest deg, brett en lengde ved hjelp av bakepapiret, samtidig som du løsner bakepapiret fra deigen. Bretten du lager er ca 6 cm. Brett så på nytt og hele veien til du kommer til enden av deigen.

Du har nå en flat pølse foran deg. Kutt opp biter i en passelig størrelse. Jeg fikk totalt 12 biter, og hver bit har UTROLIGE 1 -altså en eneste en – karbohydrat!

Stekes 11 minutter på 220 grader eller til de er gylne i farge.

Disse smaker nydelig alene. Lager du hjemmelaget is, kan disse serveres lunkne ved siden av. Eller kanskje du foretrekker en dæsj med kokoskrem? I så fall finner oppskriften på kokoskrem HER. Nyt!

liker du det du ser? FØLG MEG GJERNE på FACEBOOK og INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂