Klassisk gulrotkake

Klassisk gulrotkake – er det mulig å lage denne sukkerfri og glutenfri? Ja selvfølgelig er det det 🙂 På søndag er det jo farsdag, kanskje du skal servere gulrotkake denne dagen?

Klassisk gulrotkake
Klassisk gulrotkake

Jeg skulle lage en bursdagskake her om dagen, og siden bursdagsbarnets favoritt er gulrotkake måtte jeg jo lage nettopp det. Dette er en sukkerfri og glutenfrikake, men som del fleste andre kaker, er karbohydratinnholdet kun moderat. Du kan med andre ord ikke spise denne kaken hver eneste dag… men av og til. Det er heldigvis ikke bursdag hver dag 🙂 Netto karbohydratinnhold pr 100 gram er 14,3, noe som uansett er svært mye lavere enn «vanlig» gulrotkake.

Jeg har en innrømmelse, denne gangen valgte jeg en lettvint løsning på kaken. Og faktisk så ble jeg så fornøyd med resultatet at dette kommer jeg til å gjøre flere ganger!

Jeg brukte Sunnere kakemix som base for kaken, så justerte jeg bare litt for å få en gulrotversjon av kaken. Kjempelett og veldig kjapt å mikse sammen! Med julen rett rundt hjørnet, skal jeg handle inn flere av disse kakemix’ene, det er ihvertfall sikkert. Det er jo bare fantasien som setter grensene for kakevarianter her,  f.eks eplekake, krydderkake, sitronkake, bløtkake. Det føles veldig godt å kunne gå julen i møte med sukkerfrie løsninger i skapet 🙂 Kakemixen får du kjøpt HER.

Sunnere kakemix - glutenfri og sukkerfri med redusert innhold av karbohydrater
[eafl id=729 name="Sunnere kakemix" text="Sunnere kakemix - glutenfri og sukkerfri med redusert innhold av karbohydrater"]
Ingredienser klassisk gulrotkake
Ingredienser frosting
  • 200 gram kremost naturell (jeg brukte den fra Tine)
  • 60 gram lett smeltet smør
  • 40 gram sukrinmelis

/adlinks i lenker/ 

Bland sammen alle ingrediensene til kaken, hell det i en kakeform og stek kaken på 175 grader i 40-45 minutt.

Frostingen visper du sammen med en mikser. Lag denne når kaken er avkjølt, og du er klar til å ha frostingen på kaken, den stivner nemlig etterhvert og det er mye lettere å ha den på kaken når den er litt myk.

Ta – da – kom og spis, nydelig gulrotkake er servert 🙂

Nydelig ostekake :-)
Nydelig ostekake 🙂
LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂