Knekkebrød

Dette er knekkebrød som er litt tykkere men likevel sprø og fast. De smaker eventyrlig godt og metter veldig lenge. Prøv de – jeg lover deg de blir en favoritt 🙂

Denne oppskriften er til ett stekebrett. Lag gjerne flere når du først setter i gang bakingen, de holder seg lenge når du oppbevarer de i en metallboks på kjøkkenbenken.

Knekkebrød favoritt :-)
Knekkebrød favoritt 🙂
Ingredienser
  • 50 gr gresskarkjerner
  • 50 gr sesamfrø
  • 50 gr linfrø
  • 50 gr Fibrex
  • 50 gr kokosmasse
  • 50 gr chiafrø
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts kanel
  • 2 ss fiberhusk
  • 5 dl vann
Fremgangsmåte
  1. Bland alt det tørre så det er godt mikset.
  2. Hell i vannet. I starten er røren helt tynnflytende, rør sakte i noen sekunder så merker du fort at den tykner. Når den har tyknet litt (kun noen få sekunder), heller du røren over på et stekebrett kledd med bakepapir. Smør så jevnt over stekebrettet som du klarer.
  3. Stek på varmluft 90 grader i 3 timer. Du kan gjerne åpne stekeovnsdøren av og til for å slippe ut litt damp.
  4. Etter ca 1 time tar du ut brettet og skjærer opp ruter med knekkebrød i den størrelsen du ønsker.
  5. Når steketiden er over, har du en liten gløtt på stekeovnsdøren, skrur av varmen og lar knekkebrødene kjøle seg sakte ned.
  6. Jeg lar knekkebrødene stå slik å tørke over natten, og til frokost venter nydelige knekkebrød 🙂

Du kan gjerne bytte ut enkelte av frøene og erstatte med andre.

TIPS – krydre med oregano eller basilikum for å få en annen smaksvariant av knekkebrødene.

Nam nam, tykt, sprøtt og med mange gode smaker 🙂
Oppbevar knekkebrødene i en metallboks, så holder de lenge.
LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂