Kokosbolle

Kokosbolle er overraskende lett å lage selv, og selvfølgelig helt uten sukker. 17 mai, konfirmasjoner eller andre feiringer – du kan leve godt selv uten sukker og karbohydrater 🙂

Kokosboller kan du lage i en kakeform, langpanne, en pølse som du kutter opp i biter eller små topper som du sprøyter ut og deretter dypper/ heller du sjokolade over. Jeg har her valgt å sprøyte massen i dessertskåler, fiks ferdig til servering. Jeg syns det blir litt mer festmat over det på den måten 🙂

Denne oppskriften ga 4 store porsjoner.

Kokosbolle - jeg kan ikke tro at dette har lite av både kalorier og karbohydrater :-)
Kokosbolle – jeg kan ikke tro at dette har lite av både kalorier og karbohydrater 🙂
Ingredienser
  • 3 eggehviter
  • 1,5 dl sukrin melis
  • 10 dråper stevia vanilje
  • 80 gr sukkerfri sjokolade
  • 1 ss kokosolje
  • 2 ts gelatinpulver (eventuelt 4 plater gelatin)
  • Kokosmasse
Fremgangsmåte
  1. Ha gelatinpulveret i en skål og tilsett ca 2 ss kaldt vann, la blandingen stå noen minutter til vannet er helt sugd opp. Tilsett deretter i underkant av 1 dl kokt vann og rør til gelatinen er godt blandet i vannet. La blandingen kjøle seg litt ned mens du klargjør resten.
  2. Pisk eggehvitene til de er helt stiv og tilsett sukrinmelis og stevia.
  3. Mens mikseren fortsatt går, heller du gelatinblandingen i eggehviteblandingen – sakte i en tynn stråle.
  4. Ha blandingen over i dessertskåler og la den stå kaldt ca et par timer til den har stivnet.
  5. Smelt sukkerfri sjokolade i vannbad sammen med 1 ss  kokosolje eller smør.
  6. Hell sjokoladen over kokosbollen og strø over med kokosmasse.

Maifeiringene kan begynne, helt uten sukker og karbohydrater 🙂

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂