Kokosmakroner med sjokoladedryss

Kokosmakroner med sjokoladedryss – så moro å endelig begynne med julebaksten 🙂

Kokosmakroner med sjokoladedryss
Kokosmakroner med sjokoladedryss

Kokosmakroner er en klassiker i julen. Å lage en sukkerfri variant er ikke veldig komplisert, men utfordringen kommer når den faktisk må konkurrere med andre varianter som er full av sukker. Det er ikke nok at det bare smaker greit, det må faktisk smake fantastisk for å bli lagt merke til på julekakebordet.

Denne varianten ble fantastisk 🙂 Sprø på utsiden og marengsaktig på innsiden, mmmmnydelig.

Ingredienser
  • 3 eggehviter
  • 100 gram sukrinmelis
  • 160 gram kokosmasse
  • 10 dråper steiva
  • 1/2 ts vanilje essens
  • Sukkerfri sjokolade 85% (kan sløyfes)

TIPSsukrin melis og stevia er på TILBUD denne uken.

/adlinks i lenker/

Visp sammen eggehvitene til massen er stiv. Ha deretter i sukrinmelis, stevia og vanilje essens. Til slutt vender du forsiktig inn kokosmassen. Så mye som mulig av luftigheten fra eggehvitene skal bevares.

Lag topper med makroner på stekebrettet. Jeg fikk 12 makroner av denne oppskriften.

Stekes 180 grader i 10-11 minutter, følg med på slutten av steketiden da det er forskjell på stekeovnene. Kokosmakronene skal være helt lyse i fargen med gylne topper.

Med en gang jeg tar ut stekebrettet, rasper jeg sukkerfri sjokolade over makronene. Sjokoladen smelter da fint inn og lager en deilig liten touch av sjokoladesmak.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂

Er du en matblogger og liker det du ser? Les her om retningslinjer for deling 🙂