LCHF brød

Å finne et smakfullt og godt brød uten gluten og med lite karbohydrater, er ingen lett oppgave. Jeg har prøvd mange ulike varianter, men jeg kommer alltid tilbake til denne favoritten.

Nydelig LCHF brød

Brødet henger godt sammen, har akkurat passe tyggemotstand og det metter godt!

Nydelig LCHF brød!
Nydelig LCHF brød!

 

Ingredienser

100 gram mandler

100 gram hasselnøtter

100 gram valnøtter

100 gram linfrø

100 gram sesamfrø

100 gram chiafrø

1 ts salt

1 dl kokosolje varmes lett til den blir flytende (eller annen olje)

5 egg

Nydelig LCHF brød!
Nydelig LCHF brød! Passer til all slags pålegg.

Totalt skal vi ha 300 gram nøtter og 300 gram frø til ett brød. Du kan «ta det du har i skapet», eller prioritere de etter karbohydratinnhold om det er viktig for deg. En miks av mange varianter syns jeg gir den beste smaken, men dette er jo smak og behag så prøv deg frem til din optimale miks.

Jeg tar halvparten av alle nøttene og frøene i en blender og maler opp til mel. Det er nok strengt tatt ikke nødvendig, men jeg syns det gjør at brødet henger bedre sammen. Bland så alle ingrediensene sammen. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir. Stekes i 140 grader 1,5 time.

Oppbevar brødet i kjøleskapet så holder det seg lenge, ihvertfall en ukes tid. Jeg tror jeg aldri har opplevd at det har gått ut på dato, men det betyr vel helst at smaken er god det 🙂

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂