Nøttekrem

Nøttekrem har jeg kalt denne saus/dip’en i mangel av noen bedre beskrivelse. Uansett hva man kaller den, er det en helt nydelig god dessert eller snacks! Den smaker helt perfekt sammen med friske bær eller til en sjokolademousse. Den smaker også kjempegodt alene, for eksempel med noen hakkede nøtter til topping.

Nøttekrem med friske bær

Nøttekrem med friske bær

Ingredienser
  • 1 dl mandler
  • 1 dl cashew nøtter
  • 1 dl vann
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts vaniljepulver (kan eventuelt droppes hvis du ikke har, bruk da flere steviadråper)
  • 10
Fremgangsmåte

Mandlene og cashewnøttene bløtlegges i vann i hver sin skål over natten (eventuelt minimum 3 timer). Skyll nøttene godt og blend de sammen med de andre ingrediensene i en blender eller stavmikser. Kjør blenderen et par minutter til du ser blandingen er jevn.

Server med friske bær eller en deilig sjokoladedessert – kom og spis, nytelse er servert 🙂

Nøttekremen kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager
Nøttekremen kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager

TIPS – jeg oppbevarer nøttekremen i et glass med lokk i kjøleskapet. Den holder seg fint i 2-3 dager. Lengre enn det har jeg ingen erfaring med, for da er nøttekremen oppspist for lengst 😉