Oopsie – cloud bread

Oopsie, også kalt  cloud bread. Disse brødene har jeg kikket på lenge på Instagram så nå var det på tide å teste de ut.

De ser ut som rundstykker, men egentlig er de mer nanbrød-aktige med en lett og luftig konsistens. De passer ypperlig som sandwich eller hamburger brød eller dypp det i en deilig tzatziki dressing ved siden av en gresk salat.

Når du tar de ut av stekeovnene ser de så fluffig og lekre ut, så synker de sammen til mer flate brød.

Den største fordelen med dette brødet er et veldig lavt innhold av karbohydrater, 4,3 kh på hele denne oppskriften og da 0,7 pr stk når du lager 6 Oopsie brød. Så er du typen som bare «må ha» brød og vil redusere antall karbohydrater, så er dette en veldig god variant.

Oopsie - cloud bread
Oopsie – cloud bread

Her har jeg sukkerfritt bringebærsyltetøy på Oopsie brødet. Her finner du oppskriften på syltetøyet. 

Oopsie - cloud bread
Oopsie – cloud bread
Ingredienser
  • 3 egg
  • 100 gram kremost (jeg brukte Tines Naturell kremost)
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts fiberhusk
  • Litt salt
  • Eventuelt litt sesamfrø eller oregano som strøs på brødet før steking
Fremgangsmåte
  1. Del eggehviter og eggeplommer og ha de i hver sin bolle.
  2. Eggehvitene piskes stive sammen med litt salt.
  3. Eggeplommene blandes sammen med kremost, bakepulver, fiberhusk og piskes godt sammen.
  4. Bland de to rørene forsiktig sammen, du ønsker å bevare så mye som mulig av luftigheten fra eggehvitene.
  5. Røren fordeles i 6 Oopsie brød, strø eventuelt sesamfrø og/ eller oregano på brødene og stek på 150 grader i ca 25 minutter eller til de er svakt gyldne.
  6. Kom og spis – maten er servert 🙂

TIPS – du kan fint fryse ned disse brødene. Prøv deg frem med ulike krydder eller ost som du strør på toppen, her er det bare fantasien som setter begrensninger.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂