Pizza pai

Hva med å prøve en ny variant av pizza’en, kan jeg få forslå en deilig pizza pai til helgen? En pai får plass til mer fyll enn en vanlig pizza variant, og noen ganger er mer fyll = mer fest 🙂

Pizza pai
Pizza pai
PAIBUNNEN

6 dl mandelmel/ malte mandler
2 egg
1,5 ss fiberhusk
100 gr smeltet smør
1 ts salt

PAIFYLL

Her bruker du jo dine egne pizzafyll favoritter, jeg brukte her;

1 boks hermetiske tomater

500 gram karbonadedeig

1 løk

1 paprika

Salg, pepper, oregano

Ost til topping
/adlink i lenker/
Vi starter med paibunnen; elt alle ingredienser sammen, og la deigen hvile i kjøleskapet i ca en halvtime. Hvis du bruker det fettreduserte mandelmelet, må du ha mer smør i oppskriften enn det som er satt opp her. Hvis ikke vil den bare smuldre opp. Ja jeg vet, da vil hele poenget med å bruke fettredusert mel bli borte. Men fettet fra mandler er sunt fett, så bruk det!

Smør formen du skal bruke og trykk deigen ned i formen. Til denne mengden brukte jeg en form som er 28 cm i diameter, det er vel en normal medium størrelse vil jeg tro. Forstek paibunnen i ovnen på 180 grader i 12 minutter.

Stek kjøttdeig og bland deretter inn hermetiske tomater, løk, paprika og krydder.

Når paibunnen er ferdig forstekt, fyller du i karbonadedeigfyllet og topper med ost. Stekes en gang til på 200 grader i ca 20 minutter, eller til du ser osten har fått en fin gylden farge. Da er det bare en ting som gjenstår – nyt! 🙂

Vil du ha en kjøttfri variant, vil jeg sterkt anbefale deg denne varianten HER.

TIPSmandelmel TILBUD denne uken. Tilbudet finner du HER. Tilbudet gjelder til 27.november.

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂