Pizza

Ja selvfølgelig kan man spise nydelig pizza som er glutenfri og lavkarbo! Den er til og med knallgod 🙂

Nydelig pizza!
Nydelig pizza!

Jeg følger flere engelske og amerikanske matblogger, og der kaller de denne bunnen for fat head, så mulig du har hørt om denne varianten allerede. Men denne pizzaen er så god, at den kan ikke nevnes ofte nok.

Ingredienser pizza

250 gram mozarella ost (eller annen mild ost som smelter lett)

130 gram mandelmel eller malte mandler

3 ss Philadelphia ost, eller annen mild smørost

2 egg

Salt og oregano

Valgfri topping – min favoritt er hermetiske tomater, blåmuggost, paprika, løk og spekeskinke. Spekeskinken må ligge på toppen når den stekes, da blir den sprø og smaker helt perfekt. Etter steking tar jeg på litt ruccola salat.

/adlinks i lenker/

Fremgangsmåte

Ha ostene og mandelmelet i en bolle og sett den i mikrobølgeovnen i ett minutt. Ta ut bollen og rør sammen røren. Ha bollen tilbake i mikrobølgeovnen i ett minutt til.

Røren skal da ha blitt myk og lett å røre rundt. Tilsett egg, salt og oregano og elt deigen til alt er godt blandet.

Ha deigen på et stekebrett med bakepapir. Legg ett nytt bakepapir over deigen, og kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Forsøk å få en jevn tykkelse på bunnen.

Deigen kjennes ut som en vanlig pizzadeig, og jeg tenkte at dette går så greit å bare kjevle på vanlig måte uten lag to med bakepapir – hmm, nei det går ikke 🙂 Stol på meg, du må absolutt kjevle deigen ut MELLOM to lag bakepapir.

Bunnen forstekes i ovnen i 12-15 minutter på 220 grader.

Ta ut bunnen, ha på den toppingen du ønsker og stek pizzaen til osten har smeltet, ca 5 minutter.

Kom og spis - middagen er servert!
Kom og spis – middagen er servert!
Mmm dufter bare helt nydelig :-)
Mmm dufter bare helt nydelig 🙂
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂