Quattro formaggio pai style

Smaker godt både varm til middag og kald til lunsj dagen derpå.
Smaker godt både varm til middag og kald til lunsj dagen derpå.

En nydelig pai med fire ulike oster. Dette er den klassiske italienske pizzaen som jeg har overført til pai formen, og resultatet ble nydelig! Denne oppskriften er til en paiform av normal størrelse, juster mengdene om du har liten eller ekstra stor form.

Nydelig pai med fire ulike oster.
Nydelig pai med fire ulike oster.
Paibunnen

6 dl mandelmel/ malte mandler/ mandel pulp
2 egg
1,5 ss fiberhusk
100 gr smeltet smør
1 ts salt

Paifyll

10 biter frossen spinat
1 løk
5 egg
100 gram Feta ost
100 gram Mozarella ost
100 gram Parmasan
100 gram Blue Castello
Salt og pepper
Vi starter med paibunnen; elt alle ingredienser sammen, og la deigen hvile i kjøleskapet i ca en halvtime. Hvis du bruker det fettreduserte mandelmelet, må du ha mer smør i oppskriften enn det som er satt opp her. Hvis ikke vil den bare smuldre opp. Ja jeg vet, da vil hele poenget med å bruke fettredusert mel bli borte. Men fettet fra mandler er sunt fett, så bruk det!

Smør formen du skal bruke og trykk deigen ned i formen. Forstek paibunnen i ovnen på 180 grader i 12 minutter.

Stek spinat, løk og krydder sammen. Visp eggene sammen og kutt/ riv de ulike ostene.

Når paibunnen er ferdig forstekt, fyller du i spinat/ løkblandingen, fetaosten, heller over eggene og til slutt de tre siste ostene.

Stekes i 200 grader i ca 20 minutter eller til ostene blir gylne på farge. Nyt!

Smaker godt både varm til middag og kald til lunsj dagen derpå.
Smaker godt både varm til middag og kald til lunsj dagen derpå.
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂