Rømmegrøt

Jeg elsker grøt i alle mulige varianter, og nå er favoritten rømmegrøt! Og ikke hvilken som helst rømmegrøt. Denne spiser jeg ihvertfall en gang i uken nå… mon tro om jeg snart blir lei av den.  Vel, foreløpig er det ingen utsikter til det 🙂

Farlig god rømmegrøt
Farlig god rømmegrøt

Normalt bruker man hvetemel for å tykne grøten. Jeg har prøvd ulike andre mel, som mandelmel, johanneskjernemel og fiberhusk. Men jeg syns ikke noen av disse meltypene ga akkurat den perfekte rømmegrøten  i både smak og konsistens. Inntil jeg brukte kokosmel – dette melet gir grøten litt tykkelse uten at den blir gelèaktig, kombinert med en søt smak uten at den «tar over» rømmesmaken. Perfekt!

Ingredienser rømmegrøt

Dette er ca en porsjon

1 boks seter rømme

1 dl fløte

1 ss kokosmel

Valgfri topping – jeg bruker sukrin gold, kanel og smør.

/adlinks i lenker/

 

Gi grøten et oppkok, og la den putre forsiktig ca 5 minutter. Fiks ferdig – maten er klar!

Rømmegrøt smaker veldig godt sammen med spekemat, og passer så bra til de mørke og kalde høstkveldene vi har nå. Det er også en enkel rett å servere til gjester, siden den så og si lager seg selv og er ferdig på no-time.

Håper det smaker!

Sååå godt!
Sååå godt!
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂