Sjokoladefudge med valnøtter og jordbær

Sjokoladefudge med valnøtter og jordbær – høres dette like fantastisk ut i dine ører som det gjør hos meg? Med både lite karbohydrater og overraskende nydelig smak vil denne oppskriften oppfylle alle dine søte drømmer 🙂

Sjokoladefudge med valnøtter og jordbær
Sjokoladefudge med valnøtter og jordbær
 INGREDIENSER
  • 50 gram kokosolje
  • 30 gram kremost, jeg brukte Tines Naturell kremost (eventuelt Philadelphia)
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 ss kakao (strøken)
  • 50 gram 85% mørk sjokolade søtet med stevia
  • 10 dråper stevia med sjokoladesmak (eventuelt karamell eller vanilje)
  • 50 gram mandelsmør (eller hasselnøttesmør, peanøttsmør)
  • 1 ss sukrin gold
  • Noen få saltkorn
  • 30 gram grovhakkede valnøtter
  • 5 gram frysetørkede jordbær

Frysetørkede jordbær får du kjøpt i større dagligvarebutikker, helsekostbutikker eller på iherb. Du kan eventuelt droppe jordbærene og ha i mer nøtter, men det er absolutt best med jordbærene.

Bland alle ingrediensene unntatt valnøtter og jordbær i en kasserolle og varm massen opp. Jeg vil ha kremosten godt blandet, så det betyr at jeg gir den et lite oppkok. Når kremosten er godt blandet inn, dvs ingen hvite prikker etter den, er fudge massen ferdig.

La massen  avkjøles litt.

Klargjør en skål eller form med bakepapir, min form har størrelsen 13 x 18 cm og det passet bra etter denne mengden med fudge. Ha valnøttene og de frysetørkede jordbærene i formen.

Etter ca 10 minutters avkjøling, heller du fudge massen over nøttene og jordbærene. Formen settes i kjøleskapet til fudgen har stivnet. Jeg ventet over natten, men er du utålmodig kan du jo bare jukse ved å sette den i fryseren noen minutter 🙂

Når søtsuget tårner seg opp :-)
Når søtsuget tårner seg opp 🙂

Denne oppskriften ga 28 biter, og hver bit har kun 1 kh – så hva tror du? På tide å finne frem kasserollen? 🙂

TIPSsukrin gold og stevia med sjokoladesmak er på TILBUD denne uken.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂

Er du en matblogger og liker det du ser? Les her om retningslinjer for deling 🙂