Sprøtt og deilig knekkebrød

En klassiker - sprøtt og godt knekkebrød!
En klassiker – sprøtt og godt knekkebrød!

Knekkebrød

Knekkebrød er jo en klassiker, den må jeg bare ha i hus! Ja jeg blir i perioder lei av knekkebrød, derfor lager jeg ulike smaksvarianter så jeg har alltid en ny smaksvariant tilgjengelig.

Ingredienser

  • 200 gr. linfrø
  • 100 gr. sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 3 ss kokosmasse
  • ½ ts kardemomme
  • 5 dl vann

Instruksjoner

  • Du skal bruke totalt 400 gram ulike frø. Hvis du er opptatt av å redusere karbohydrater, bruk da en hovedvekt av linfrø siden de frøene har laveste karbohydratinnhold. Sesamfrø har også lavt innhold av karbohydrat. Sjekk næringsinnhold på hver enkelt pakning, siden det varierer litt fra merke til merke. Samtidig er det positivt for mest mulig næring å variere med mange ulike frø, det gir også en mer spennende smak.
  • Når du heller i vannet, vil massen være ganske flytende. Rør forsiktig og du merker fort at den blir fastere. Fordel massen så tynt som mulig over 2-3 brett, bruk gjerne en kakespade eller lignende.
  • I starten vil det være lett å smøre ut massen, etter hvert som frøene og fiberhusk’en trekker til seg vannet og deigen blir fastere, blir det vanskeligere å smøre ut tynt nok på brettene. Dypp da kakespaden i kaldt vann så blir det litt enklere.
  • Strø litt salt over og del opp i passe porsjonsstykker før du setter brettene i ovnen.
  • Stekes i varmluft ovn på 170 grader i 1 time. Når du bruker varmluft, kan du ha alle brettene i samtidig. Snu gjerne brettene og bytt plass på de underveis i stekingen. Det er ulik varmeeksponering i ulike steder i ovnen, så dette sikrer at du får et jevnere resultat. Uten varmluft må du steke ett og ett brett.
  • Avkjøl på benken og nyt!

Notater

Smaksvarianter: Kardemomme, hvitløk, parmasan, oregano. Jeg har ulike type krydder på ca hvert halve brett så er det flere smaksvarianter å velge mellom. Knekkebrødene er nøytrale i smak, så du kan bruke mye krydder.
Sprøtt og godt knekkebrød! Passer til det meste av pålegg.
Sprøtt og godt knekkebrød! Passer til det meste av pålegg.
Sprøtt og godt knekkebrød! Oppbevares tørt og holdbar mange uker.
Sprøtt og godt knekkebrød! Oppbevares tørt og holdbar mange uker.