Squash burger med ostesaus

Squash burger med ostesaus – mmm nydelig, kjøttfri og supersunn 🙂

Squash burger med ostesaus

Denne oppskriften har jeg tidligere delt med kollegaer og venner og disse burgerene er elsket av både små og store. Det eneste minuset med disse burgerene er at du må beregne litt tid, men jeg lover deg – det er verdt det!

INGREDIENSER SQUASh burger
  • 2 små/ medium squash
  • 2 ts salt
  • 1 egg
  • 60 gram parmasan
  • ca 1/4 løk
  • Salt og pepper
INGREDIENSER OSTESAUS
  • 1 dl revet ost
  • 1 dl fløte
  • 1 dl mandelmelk
  •  Salt og hvit pepper

Rasp squash’ene, legg de i et dørslag med en bolle/ skål under. Bland inn saltet i squashblandingen, og la det stå i minimum 30 minutter, gjerne lengre. Du kan gjerne raspe squashen om morgenen og la den stå å renne av seg frem til middagstid. Mye av vannet i squashen vil nå trekke ut, og gjøre at burgeren ikke faller fra hverandre under steking. Etter minimum 30 minutter presser du ut så mye vann du klarer. Enkleste måte er å bare bruke hendene, forme en ball og skvise så godt du klarer.

Ha i egg, parmasan, løk og salt og pepper. Form røren til 4 kaker (a la kjøttkaker), og stek de i stekepannen.

Ha alle ingrediensene til sausen i en liten kasserolle. Kok opp, og la sausen putre noen minutter.

Server gjerne med en salat og grønnsaker til. Kom og spis 🙂

Squash burger med ostesaus- mmm det smaker så godt!
Squash burger med ostesaus – mmm det smaker så godt!

TIPS – lag gjerne dobbel porsjon og ta med deg en burger til lunsj i morgen. Burgeren holder seg bra i kjøleskapet. Jeg har ikke prøvd å fryse de ned, så jeg er usikker på hvordan det går.

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂