Sukkerfri karamellpudding

Sukkerfri karamellpudding som smaker akkurat slik den skal! Den ble godkjent av alle «sukkerspiserene» i huset, og da er jeg fornøyd 🙂 Jeg absolutt eeeeelsker når jeg kan «lure» noen med mine sukkerfrie varianter!

Her fikk jeg mye inspirasjon fra Wenche i God Morgen Norge og Brimi’s oppskrift. Det er jo ikke vanskelig å få til en vellykket karamellpudding, men planlegg å bruk litt tid, det blir litt venting underveis og timingen er viktig. Du bør lage karamellpuddingen minimum en dag før den skal spises.

TIPS – les hele oppskriften og fremgangsmåten før du setter i gang, så er du forberedt på timingen og har fremme det utstyret du trenger underveis.

Sukkerfri karamellpudding
Ingredienser karamellsaus
  • 50 gram sukrin gold
  • 20 gram fibersirup gold
Ingredienser karamellpudding
  • 5 dl H-melk
  • 1/2 ts vaniljepulver/ eventuelt en halv vaniljestang
  • 100 gram sukrin melis
  • 5 egg
Fremgangsmåte
  1. Finn frem formen du skal bruke og varm denne litt med varmt vann.
  2. Smelt sukrin gold og fibersirup gold i en kasserolle. Hell blandingen over i den formen du skal bruke og forsøk å spre sukkerblandingen  i formen ved å helle rundt på den. Sukkerblandingen vil stivne langs kantene i formen. Dette er grunnen til at formen skal være litt lunken, så stivner ikke sukkerblandingen med en gang.
  3. Varm opp melk, sukrin melis og vaniljepulver. Blandingen trenger ikke koke, men varm den så alle ingredienser og smaker blir godt blandet. La deretter blandingen kjøle seg ned til den er lunken.
  4. Rør sammen eggene lett. Du skal ikke vispe mye, da får du luftbobler i puddingen, og det vil du ikke ha.
  5. Når melkeblandingen er lunken, heller du den sakte ned i eggeblandingen og blander alt sammen ved å røre forsiktig.
  6. Sil av hele blandingen. Dette for å sile ut «trådene» som er i eggene.
  7. Hell til slutt egge-melke-blandingen over i formen med sukkerblandingen.
  8. Stek i vannbad (dvs stekeplate med ca 1 cm vann) på 100 grader varmluft i 1 time (120 grader hvis du ikke har varmluft).
  9. Etter steking setter du formen kjølig i minimum 3 timer.
  10. Snu formen over i det serveringsfatet du vil bruke.
  11. Server med krem og fibersirup gold som karamellsaus.

En absolutt veldig vellykket og nydelig juledessert! Håper den faller i smak også hos deg.

Nnnnam nam 🙂
Karamellpudding med krem og fibersirup

Nå er klokken 21 og jeg sitter å skriver dette innlegget. God og mett etter å ha spist alt for mye karamellpudding. Vinden blåser i storm styrke utenfor og det er 13 varmegrader, så noen hvit jul blir det ikke her. Blir det hvit jul hos deg?

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂