Taco pai

Taco pai – klar for en ny variant av fredagstaco’en? Her har jeg  laget en pai med tacokrydder og tilbehøret er det tradisjonelle taco tilbehøret du selv ønsker. Jeg har altså byttet ut lefsene med en mer lavkarbo vennlig paibunn.

Tacopai – en etterlengtet variant av taco’en 🙂
PAIBUNNEN
  • 6 dl mandelmel/ malte mandler
  • 2 egg
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • 1 ts salt
PAIFYLL
  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 løk
  • 3 ss taco krydder
  • Eventuelt andre grønnsaker du vil bruke

Ost til topping

/adlink i lenker/
Vi starter med paibunnen; elt alle ingredienser sammen, og la deigen hvile i kjøleskapet i ca en halvtime. Hvis du bruker det fettreduserte mandelmelet, må du ha mer smør i oppskriften enn det som er satt opp her. Hvis ikke vil den bare smuldre opp. Ja jeg vet, da vil hele poenget med å bruke fettredusert mel bli borte. Men fettet fra mandler er sunt fett, så bruk det!

Smør formen du skal bruke og trykk deigen ned i formen. Til denne mengden brukte jeg en form som er 28 cm i diameter, det er vel en normal medium størrelse vil jeg tro. Forstek paibunnen i ovnen på 180 grader i 12 minutter.

Stek kjøttdeigen og bland deretter inn hermetiske tomater, løk og krydder.

Når paibunnen er ferdig forstekt, fyller du i karbonadedeigfyllet og topper med ost. Stekes en gang til på 200 grader i ca 15 minutter, eller til du ser osten har fått en fin gylden farge. Da er det bare en ting som gjenstår – nyt! 🙂

Vil du ha en kjøttfri variant, vil jeg sterkt anbefale deg denne varianten HER.

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂