Tzatziki

on

Tzatziki er en nydelig dressing eller dip, og den er jo faktisk veldig sunn. Innhold karbohydrat blir ca 3,6-4,9 pr 100 gr, avhengig av hvilke type gresk yoghurt du velger.

Jeg bare elsker smaken av en nydelig tzatziki og den sterke gode hvitløksmaken. Denne dressingen er kjempegod til de fleste salater eller laksemiddager. Smaken gir en herlig sommerstemning, hvorfor ikke tyvstarte litt på sommeren?

Tzatziki
Tzatziki
Ingredienser
  • 275 gram gresk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og hvit pepper
  • Eventuelt litt gressløk til å strø over før servering

Ha yoghurten i en sil og la den trekke i ca 45 minutter – en time. Riv agurken og ha den i et dørslag sammen med ca 0,5 ts salt, la den renne av seg vann i ca 45 minutter – en time.

Hakk opp hvitløken og bland alle ingrediensene sammen. La den gjerne stå i kjøleskapet litt før servering, så får smakene virkelig sette seg. Lettere kan det knapt gjøres, eller hva syns du? 🙂

Kom og spis – maten er servert 🙂

LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂