Vafler

Denne oppskriften har alt; den er sukkerfri, glutenfri, lavkarbo og den smaker slik man forventer at vafler skal smake. Du vet slik vafler smakte da du var et lite barn og fikk de servert rykende varme med hjemmelaget syltetøy på.

Sukkerfrie vafler som smaker som den "ekte varianten"
Sukkerfrie vafler som smaker som den «ekte varianten»
Ingredienser

1,2 dl kokosmel

0,8 dl mandelmel

1 ts natron

4 egg

1 ss smeltet kokosolje

4 dl kulturmelk

1 ts vaniljepulver

10 dråper stevia

1 ss sukrinmelis

Et dryss med salt

/adlink i lenker/

 

Du kan bruke annen melk enn kulturmelk, i så fall bytter du ut natron med bakepulver. Natron trenger syrligheten fra kulturmelken til å starte heveprosessen. Derfor hører natron og kulturmelk sammen. Natron har ingen karbohydrater, i motsetning til bakepulver.

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene; kokosmel, mandelmel, natron, vaniljepulver, sukrinmelis og salt. Miks inn de øvrige ingrediensene. Røren vil tykne etterhvert som du rører i den. Røren skal være litt tykkere enn en vanlig vaffelrøre.

Mel fra ulike leverandører kan oppføre seg ulikt. Så hvis du syns røren blir for tykk har du i litt mer melk og/ eller et egg ekstra.

Sett i gang vaffelpressa og nyt den herlige vaffelduften som sprer seg i huset 🙂 Nyt!

Server ferskt og nylaget bringebærsyltetøy til vaflene, oppskriften finner du HER.

Hjemmelaget syltetøy hører med til vaflene :-)

Hjemmelaget syltetøy hører med til vaflene 🙂

Mmmm, jeg skulle ønske du kunne kjenne den herlige duften av nystekte vafler... :-)
Mmmm, jeg skulle ønske du kunne kjenne den herlige duften av nystekte vafler… 🙂
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂