Viltgryte

Viltgryte er så godt og en perfekt gryte du kan lage en stor porsjon av og ha i mange dager. Servert sammen med en blomkålsmos er jo dette også lavkarbomat på sitt beste.

Viltgryte med tyttebær – mmm så godt

Tidligere har jeg tenkt at viltkjøtt er en komplisert og tidkrevende ingrediens, men så feil kan man ta. Viltgryte var både enkelt og kjempegodt! Viltkjøtt kommer på middagsbordet flere ganger, det er helt sikkert 🙂

Ingredienser
  • 500 gram viltkjøtt – jeg brukte hjort, men alt slags kjøtt kan brukes
  • 2 løk
  • ca 10 sjampinjonger
  • 1 buljongterning
  • 5 dl vann
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 dl fløte
  • 10 einebær knuses i mørtel
  • 1 ts timian
  • Salt og pepper smakes til
  • Tyttebær ved servering
Fremgangsmåte
  1. Stek opp kjøttet og ha det i en jerngryte/ kasserolle. Kok opp vann og buljongterning i samme gryte.
  2. Stek opp grønnsakene, gjerne i flere omganger og hell de i gryten etterhvert som de er ferdig stekt.
  3. Ha creme fraiche, fløte og krydderne i gryten, og la det koke på svak varme  i ca 10 minutter, men gjerne lengre.
  4. Server gjerne med blomkålmos og litt tyttebær over.
  5. Kom og spis – maten er servert 🙂
Viltgryte – kjempegodt og enkelt å lage!
LIKER DU DET DU SER? FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM. VI SES DER DA 🙂