Bananbrød med blåbær

Tenk at noe som smaker så godt faktisk er sunt! Hva er vel bedre enn fersk bakst en kald vinterdag 🙂 Dette bananbrødet smaker nydelig, er saftig og med frisk smak av blåbær.

Det er aller best om bananbrødet får kjøle seg helt ned før du skjærer i det. Lag det gjerne dagen før det skal spises. Så – er du klar til å fylle kjøkkenet med den nydeligste duft av hjemmelaget bakst?

Nyyydelig 🙂

Banankaken er saftig og søt med frisk smak av blåbær. I tillegg er den sunn og metter godt.

Bananbrød med blåbær

Nydelig bananbrød med friske blåbær
Forberedelser 10 minutes
Steketid 1 hour
Total tid 1 hour 10 minutes
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk brune bananer
  • 1/2 dl lønnesirup (tilsvarer 100 gram)
  • 70 gr sukrin+ (eventuelt kokosblomstsukker eller vanlig sukker)
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 1/2 dl mandelmelk usøtet
  • 230 gr havregryn
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 130 gr frosne blåbær

Instruksjoner

  • Sett stekovnen på 180 grader
  • Ha havregrynet i en blender, og blend det noen sekunder til du får et grovt mel. Ha deretter havremelet i en bolle og tilsett salt, bakepulver og natron. Bland ingrediensene sammen.
  • Ha bananer, lønnesirup, sukrin+, vaniljeekstrakt og mandelmelk i blenderen, og miks det til blandingen blir en jevn røre.
  • Bland den flytende røren inn i melblandingen og rør godt.
  • Vend forsiktig de frosne blåbærene inn i røren. Ikke rør for hardt, men vend de inn forsiktig. Rører du for hardt får du en blå kake… 🙂
  • Hell røren over i en brødform kledd med bakepapir.
  • Stek banankaken på 180 grader i 50 minutt. Etter 50 minutt skrur du av ovnen og lar kaken fortsatt stå i den varme ovnen i 10 minutter til. Ta den så ut av ovnen og la den kjølne helt ned før du skjærer i den.
  • Jeg pleier å lage denne på kvelden, la den stå å kjølne seg ned over natten og så kan den spises dagen etter.
    Holder seg veldig bra i kjøleskapet, ihvertfall i 5 dager. Noe lengre enn det har den aldri vart her hos oss :-). Faktisk blir den bedre for hver dag som går!
  • 18
    Shares