Tenk at noe som smaker så godt faktisk er sunt! Hva er vel bedre enn fersk bakst en kald vinterdag 🙂 Dette bananbrødet smaker nydelig, er saftig og med frisk smak av blåbær.
Det er aller best om bananbrødet får kjøle seg helt ned før du skjærer i det. Lag det gjerne dagen før det skal spises. Så – er du klar til å fylle kjøkkenet med den nydeligste duft av hjemmelaget bakst?
Banankaken er saftig og søt med frisk smak av blåbær. I tillegg er den sunn og metter godt.
Bananbrød med blåbær
Nydelig bananbrød med friske blåbær
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 3 stk brune bananer
- 1/2 dl lønnesirup (tilsvarer 100 gram)
- 70 gr sukrin+ (eventuelt kokosblomstsukker eller vanlig sukker)
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 1/2 dl mandelmelk usøtet
- 230 gr havregryn
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 130 gr frosne blåbær
Instruksjoner
- Sett stekovnen på 180 grader
- Ha havregrynet i en blender, og blend det noen sekunder til du får et grovt mel. Ha deretter havremelet i en bolle og tilsett salt, bakepulver og natron. Bland ingrediensene sammen.
- Ha bananer, lønnesirup, sukrin+, vaniljeekstrakt og mandelmelk i blenderen, og miks det til blandingen blir en jevn røre.
- Bland den flytende røren inn i melblandingen og rør godt.
- Vend forsiktig de frosne blåbærene inn i røren. Ikke rør for hardt, men vend de inn forsiktig. Rører du for hardt får du en blå kake… 🙂
- Hell røren over i en brødform kledd med bakepapir.
- Stek banankaken på 180 grader i 50 minutt. Etter 50 minutt skrur du av ovnen og lar kaken fortsatt stå i den varme ovnen i 10 minutter til. Ta den så ut av ovnen og la den kjølne helt ned før du skjærer i den.
- Jeg pleier å lage denne på kvelden, la den stå å kjølne seg ned over natten og så kan den spises dagen etter. Holder seg veldig bra i kjøleskapet, ihvertfall i 5 dager. Noe lengre enn det har den aldri vart her hos oss :-). Faktisk blir den bedre for hver dag som går!