Nam, bananbrød med sjokolade smaker som en saftig sjokoladekake. Så sunn som denne er så kan du spise den til alle måltider med god samvittighet 🙂
Den holder seg bra i kjøleskapet i mange dager, ca opptil 5 dager er ingen problem. Men ingen grunn til bekymring – den kommer ikke til å vare så lenge 🙂 Den er faktisk aller best etter et par dager i kjøleskapet! Den kan også fryses.
Bananbrød kan du fint servere til gjester, det er supergodt som nistemat eller hvis du bare har lyst på litt sunt gotteri en kveld.
Det er veldig godt å strø litt sjokoladebiter på toppen av bananbrødet før steking. Du kan også lage frostingen som jeg har oppskrift på her. Her er det bare å prøve seg frem til du finner din favoritt.
Bananbrød med sjokolade
Ingredienser
- 3 stk brune bananer
- 0,5 dl lønnesirup (tilsvarer 100 gram)
- 80 gram sukrin+, kokosblomstsukker eller vanlig sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0,5 dl mandelmelk usøtet
- 230 gram havregryn
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 30 gram kakao
- Eventuelt hakket mørk sjokolade og skiver av 1/2 banan på toppen
Instruksjoner
- Sett stekovnen på 180 grader
- Ha havregrynet i en blender og blend det noen sekunder til du får havremel.
- Ha havremelet i en bolle og bland inn salt, bakepulver, natron og kakao.
- Bananer, lønnesirup, sukker, vaniljeekstrakt og mandelmelk blendes i en blender til en jevn røre. Eventuelt mos det sammen med en gaffel.
- Bland bananrøren sammen med melet og rør til røren er helt jevn.
- Hell røren over i en brødform kledd med bakepapir.
- Stekes på 180 grader i 50 minutt. Etter 50 minutt skrur du av ovnen, men lar bananbrødet fortsatt stå i den varme ovnen i 10 minutter. Ta så brødet ut og la det kjølne helt før du skjærer i det. NB nedkjølingen er viktig så du unngår at den føles rå innvendig. Det kan fint stå over natten og kjøle seg ned før du skjærer i det, det blir bare bedre jo lengre det får stå. Sett det i kjøleskapet når det er kjølig nok.
- Kom og spis – nydelig bananbrød med sjokolade er servert 🙂
Vil du ha en sjokoladekrem eller frosting på kaken, så er denne frostingen veldig god. Lett å lage og perfekt til bananbrød.
Sjokolade frosting
Ingredienser
- 100 gr nøttesmør (du kan bruke cashewnøttesmør, mandelsmør eller peanøttsmør)
- 100 gr lønnsirup
- 2 ss kakao
- 1 ts vanilje ekstrakt (eventuelt vaniljepulver)
- eventuelt litt mandelmelk hvis du syns miksen blir litt for tykk
Instruksjoner
- Varm opp nøttsmøret litt, så det blir mest mulig flytende. Har det stått i kjøleskapet er det ganske hardt, så varm det litt i mikroen eller en liten kjele så er det mer flytende og lettere å blande med andre ingredienser.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og rør det godt sammen.
- Frostingen vil stivne litt når den står kjølig. Hvis du syns den blir for fast, så tar du i litt mandelmelk. Her er det lite som skal til, så ta i 1 ss om gangen.
- Når bananbrødet er kjølig smører du på frostingen og lar bananbrødet stå litt i kjøleskapet så frostingen får sette seg.
- Nam – klar til å nytes 🙂