Bounty sjokolade – versjon 2.0 mot perfeksjonisme

Bounty sjokolade – versjon 2.0 mot perfeksjonisme – altså en bounty sjokolade som er saftig og seig og ikke smuldrer  – akkurat slik den skal være! Jeg har lagd bounty så mange ganger, og den har absolutt blitt god hver gang. Men ikke helt perfekt, det har alltid manglet noe.

Så da brettet jeg opp ermene og satte i gang på kjøkkenet! Alle triks og knep jeg noen gang hadde hørt om, skulle med i denne oppskriften. Jeg vil ha perfekte bounty! I helgen skal jeg på hyttetur med en gjeng som ikke spiser sukkerfritt, og jeg vil så gjerne «lure» de til å spise disse uten at de skjønner at de spiser sukkerfritt gotteri 🙂

Dette er hva jeg gjorde for å lage den perfekte bounty sjokoladen!

Bounty sjokolade - versjon 2.0 mot perfeksjonisme
Bounty sjokolade – versjon 2.0 mot perfeksjonisme
Ingredienser
  • 260 gram kokoskrem (fra en boks kokosmelk, ikke light-versjon)
  • 130 gram kokosmasse
  • 20 dråper stevia med kokossmak (eventuelt annen smak som f.eks vanilje)
  • 50 gram sukrin melis eller sukker
  • 20 gram kokosolje
  • Noen saltkorn

Kokoskrem får du ved å sette en boks kokosmelk i kjøleskapet noen timer. Kokosmelken vil da skille seg, og du tar så ut den delen av kokosmelken som har stivnet til en hard hvit masse. Denne massen er kokoskremen.

Varm opp alle ingrediensene forsiktig og gi massen et kort oppkok. Jeg hørte et tips om at kokosmassen blir seig når den varmes opp, så derfor varmer jeg opp massen istedenfor å bare røre alt sammen.

Hell massen over i en form, og sett den kaldt. Når massen har stivnet, deler du den opp i passende biter.

Bounty - ferdig dyppet i sjokolade
Bounty – ferdig dyppet i sjokolade

Smelt sukkerfri sjokolade og dypp bounty bitene i sjokolade. Sett bitene på et brett som går tilbake til kjøleskapet et par timer. Godbitene har nå satt seg og er klar til servering til de uvitende prøvekaninene 🙂

Er du en matblogger og liker det du ser? Les her om retningslinjer for deling 🙂