Brente mandler med touch av pepperkake – smaken av brente mandler og pepperkake er en perfekt kombinasjon og gir en herlig duft og smak av jul.
Jeg trodde de ordinære sukkerfrie brente mandlene var min favoritt, men det var før jeg smakte disse. De ble bare helt n y d e l i g e!
INGREDIENSER
- 200 gram mandler
- 80 gram sukrin gold
- 20 dråper stevia
- 1 ts vanilje pulver
- 1 ss smør
- 1,5 ts pepperkakekrydder
Pepperkakekrydder lager du ved å blande disse krydderne:
- 3 ss kanel
- 2 ss nellik malt (tilsvarer en pose med krydder)
- 2 ss ingefær malt (tilsvarer en pose med krydder)
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts pepper
- Noen få saltkorn
Som du ser, er oppskriften på pepperkakekrydder mer enn det du trenger til denne oppskriften av brente mandlene. Fortvil ikke, krydderet kan du bruke senere i f.eks kaffe latte, muffinser, frokostblanding – ja rett og slett i veldig mye av julens fristelser. Alternativt kan du jo nedregulere mengden krydder du lager.
Du kan lage mandlene kun med sukrin gold som søtning, men hvis du vil ha mest mulig balansert søtsmak har du i flere søtningsmiddel som jeg har her.
Rist mandlene i stekeovnen på 200 grader i ca 5 minutter. Pass på så de ikke blir brent, de skal bare ristes så smakene kommer godt frem.
Ha de øvrige ingrediensene i en kasserolle/ stekepanne og la de smelte ved at de får et lite oppkok.
Ha mandlene i den smeltede sukrin massen, og bland alt godt. Hell så blandingen tilbake på stekebrettet og la alt kjøle seg ned. NB Pass på fingrene! Sukrinblandingen er veldig varm… jepp, snakker av erfaring 😉
Etter 10-15 minutter bryter du opp mandlene i biter og du kan du kose deg med brente mandler i førjulsstemningen 🙂
Brente mandler, salte mandler og brente mandler med pepperkakesmak – mandler er virkelig et ideelt julegotteri. Miks gjerne flere smaker med mandler så får et godt mellommåltid og/ eller julesnacks, mmmmmnytelse 🙂