Bringebær softis

Bringebær softis med en touch av kokos, mmmm så nydelig! Jeg må innrømme at dette har vært en stor favoritt her de siste dagene, og bringebær sorbet har vært på menyen nesten hver dag 🙂 Jo mer sol – jo mer is!

Bringebær softis - mmm en stor favoritt for tiden :-)
Bringebær softis – mmm en stor favoritt for tiden 🙂
Ingredienser
  • 400 gr frosne bringebær (tilsvarer en pose fra coop)
  • 25 dråper
  • 4 ss kokoskrem (kokoskrem får du ved å sette kokosmelk i kjøleskapet over natten, så tar du ut den stive delen = kokoskrem)
  • 1/4 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • Eventuelt – sukkerfri sjokolade og kokos til topping
Fremgangsmåte
  1.  200 gr av bringebærene tines og moses godt med en stavmikser. Sil så bærene slik at du kun sitter igjen med saften. Rør jevnlig i silen, så går prosessen raskere. På slutten presser du en skje ned i bringebærmosen og får ut all saft.
  2. Saften av de tinte bringebærene blandes med alle de andre ingrediensene og moses godt med en stavmikser.
  3. Isen kan nytes slik den er, den har da en konsistens som minner om softis. Eventuelt kan du fryse den ned. Hvis du fryser den ned, ta den ut av fryseren 10-15 minutter før den skal spises.

Nyt en deilig og forfriskende softis i sommervarmen 🙂

TIPS – Du kan også bruke andre bær til denne oppskriften. En blanding av jordbær og bringebær er også kjempegodt 🙂 Vil du ha den mildere på smak, har du i mer kokoskrem.

Det er ikke strengt tatt nødvendig å sile halvparten av bærene før du bruker de. Men smaken blir svært mye bedre når du har redusert frømengden. Prøv deg frem så finner du etterhvert din favoritt 🙂