Bringebær-syltetøy på 2 minutter!

Syltetøy er så enkelt å lage selv, nesten enklere enn å gå i butikken og kjøpe det. Du vet jo allerede at de syltetøyversjonene du kjøper i butikken er full av mange andre ting enn bær. For å ikke irritere på meg noen her, så skal jeg ikke nevne merkenavn, men når 60% av innholdet i jordbærsyltetøyet er bær – hva er de resterende 40% da? Ja mye av det er sukker, og så en rekke smakstilsetninger og annet fyllstoff. Trenger vi dette?

Bringebær - nydelig nok alene :-)
Bringebær – nydelig nok alene 🙂

Barna er jo mest glad i den syltetøyversjonen som ikke har biter, den som er i flaske og man bare spruter massen over på brødskiven. Hovedvekten av innholdet i denne er sukker. «Sukker med en smak av jordbær» burde man egentlig kalle den flasken.

Det positive i denne galskapen er at det er vi som forbrukere som tar valget når vi står i butikken. Jeg kan velge å IKKE kjøpe disse produktene, og dermed sende en beskjed til produsentene om at «jeg vil ikke ha denne maten». Når vi er mange nok som tar dette valget, ja da har produsentene ikke noe annet valg enn å endre produktene. Når selv Pepsi gir etter og fjerner aspartam fra Pepsi Max, ja da er det jo håp da 🙂

Mitt valg er nydelig hjemmelaget bringebærsyltetøy laget på 2 minutter! Som en ekstra bonus – dette smaker faktisk bringebær, ikke sukker.

Hjemmelaget syltetøy på 2 minutter! Selvfølgelig uten sukker :-)
Hjemmelaget syltetøy på 2 minutter! Selvfølgelig uten sukker 🙂
Ingredienser bringebærsyltetøy

400 gram frosne bringebær, dvs en pose

2 ss sukrinmelis

2 ss chiafrø

1/2 ts vaniljepulver hvis du har

/adlink i lenker/

Bringebærsyltetøy, 100% sukkerfritt
Bringebærsyltetøy, 100% sukkerfritt
Fremgangsmåte

La bærene tine litt. I en skål rører du ingrediensene sammen og den er klar til å spises. Syltetøyet vil bli tykkere etter ca 30 minutter i kjøleskapet, så hvis du ønsker en tykkere versjon venter du noen minutter.

Så enkelt – er det verdt det? OH YEAH!

Hvis du vil, lager du opp flere porsjoner og fryser de ned.

TIPS – ta en spiseskje eller to i smoothien for en nydelig bringebærtouch.

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂