Cookies smaker så utrolig godt, og disse lager du på no-time. Sprø på utsiden og saftig og seig på innsiden, og hvis du vil – sjokoladebiter i midten, ja kan man ønske seg noe mer da? 🙂
Disse godsakene har alle kvalitetene til både brownies og cookies, så da klarte jeg ikke bestemme meg for hva de skal kalles. Sjelden er vel Ole Brum’s «ja takk begge deler»-filosofi mer velkommen enn når man baker kaker, eller hva syns du?
Kanskje du er i siste innspurt på høstferien nå eller du har akkurat begynt ferien – ja da er det perfekt med noen deilige sukkerfri brownies eller cookies – eller begge deler 🙂
Brownie cookies
Ingredienser
- 100 gram mandler
- 5 ss fibersirup gold *
- 1 ss chiafrø
- 3 ss vann
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts vaniljepulver ((kan sløyfes))
- hakket sjokoladebiter eller rosiner (valgfritt)
Instruksjoner
- Ha chiafrøene i en liten skål med vannet. Dette skal stå å trekke til seg vannet mens du lager mandelsmøret.
- Nå skal vi lage mandelsmør. Du kan bruke ferdigkjøpt mandelsmør om du ønsker det, da hopper du bare videre i instruksjonene her. Mandlene legges på et stekebrett og varmes på 180 grader i ca 5 minutter, eller til du kjenner det begynner å dufte deilig av nøtter på kjøkkenet.
- De varme mandlene avkjøles et par minutter for å så overføres til en foodprosser eller en kraftig blender. Miks sammen til mandlene blir en sammenhengende røre lik en kakedeig. Dette tar fra 5 til 15 minutter avhengig av hvor kraftig maskin du har.
- Tilsett de øvrige ingrediensene sammen med mandelsmøret og bland.
- La røren stå et par minutter i kjøleskapet så den blir litt fastere. Dette er ikke helt nødvendig, men gjør at cookies'ene ikke renner så mye ut. og du får en litt finere fasong.
- Med to skjeer lager du ca 6 kaker. Stek de på ca 12-13 minutter 180 grader. De er da lysebrun med en litt mørkere farge ytterst i kantene. La det kjøle seg litt ned før du nyter noen deilige seige cookies 🙂
Finn frem en kopp kaffe, en god bok, tenn stearinlyset og nyt 🙂 Perfekt kos i høstmørket.