Caesar salat med hvitløksbrød

Caesar salat er min absolutte salat favoritt! Og det må være brødkrutonger i caesar salaten, hvis ikke er det jo ikke den ekte versjonen, eller hva syns du?  Jeg har også tatt i kylling og bacon i salaten, så metter den mer og blir en middag.

Caesarsalat med hvitløksbrød
Caesarsalat med hvitløksbrød

Denne porsjonen er ca en middag for to personer.

Jeg starter med dressingen, siden den bare blir bedre av å stå litt i kjøleskapet. Du kan også lage den dagen i forveien hvis det er mer praktisk i ditt tidsskjema.

Ingredienser dressing

6 ansjos fileter

1 hvitløksfedd

2 eggeplommer

2 ss sitronsaft

0,5 ts sennep

1 dl olje, helst en miks av både olivenolje og vegetabilsk olje

3 ss revet parmasan ost

Salt og pepper

 

Hakk opp ansjos filetene, hvitløk og litt salt. Ha miksen i en bolle og visp inn eggeplommene, sitronsaft og sennep. Bruk gjerne en håndmikser så får du blandet ingrediensene godt. Bland forsiktig inn oljen, en spiseskje om gangen i starten, deretter kan du helle i mer.

Når alt er godt blandet, blander du inn parmasan, salt og pepper.

Ingredienser caesar salat

3 hoder med hjertesalat

3 kyllingfileter

100 gram bacon

100 gram brødkrutonger

Parmasan til topping

 

Den originale salaten har hjertesalat, parmasan og brødkrutonger. På restauranter har jeg flere ganger fått servert salaten med kylling og bacon, og det passer godt sammen og gir også mer metthet til måltidet. Så jeg tar med det også jeg 🙂

Fremgangsmåte caesar salat
  1. Start med brødkrutongene, siden de tar lengst tid. Jeg brukte rester av DETTE brødet, rev det opp i ca like store biter.  Brødet legges i en ildfast form, strør lett over med litt olje, salt og pepper og setter formen inn i stekovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter. Her må du være litt våken, steketiden avhenger nemlig av hvor store biter du har laget. Kjenn etter når de er sprø, da er de ferdig.
  2. Bacon og kylling stekes og skjæres opp i biter.
  3. Mens brødkrutonger og kjøttet avkjøles, skjærer du opp salaten i litt store biter og blander inn dressingen.
  4. Til slutt blander du inn brød og kjøtt, og rasper over strimler med parmasan. TIPS – jeg så et tips om å bruke potetskrelleren til å lage strimler til parmasanen, fremfor å rive opp osten. Dette fordi osten da blir hardere og holder seg bedre i smak. Når du river den opp blir den fort blandet med dressingen og blir dermed litt borte i salaten.

Deilig salat er servert! Som tilbehør passer det perfekt med hvitløksbrød, som du finner HER 🙂

Hvitløksbrød - ser det ikke deilig ut?
Hvitløksbrød – ser det ikke deilig ut?
Og det smakte nydelig!
Og det smakte nydelig!
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂