Chili aioli

Chili aioli har blitt et must å ha i kjøleskapet hos oss og jeg lager det hver uke. Vi bruker det til taco, sushi, bakt potet, stekte grønnsaker, buddha bowls, pizza – ja de fleste retter blir løftet av denne chili aioli’en.

Denne må du bare lage! Kremet med en god chilismak i akkurat passe mengde.

Jeg testet det også på 16 åringen i huset, og han var i eksase – terningkast 6 🙂 Og han er sparsommelig med å dele ut 6’ere 🙂

Chili aioli passer til mange middagsretter, men den er helt uunværlig til taco og sushi 🙂

Lag den gjerne dagen før den skal spises, den smaker bare enda bedre når den får stått i kjøleskapet over natten.

Den holder seg fint 5-6 dager oppbevart i kjøleskapet i en beholder med tett lokk.

Chili aioli på sushi og taco. Må ha det, bare må ha det 🙂

Chili aioli

Nydelig chili aioli
Forberedelser 5 minutes
Total tid 5 minutes
Porsjoner 3

Ingredienser

  • 1 dl soyamelk usøtet
  • 1 ts dijon sennep
  • 5 ts saften av sitron (tilsvarer ca en halv sitron)
  • 1,5 dl olje uten smak, f.eks solsikkeolje eller rapsolje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ts chili pulver (bruker du den som heter HOT CHILI, bør du bruke mindre. Smak deg i så fall frem.)
  • salt og hvit pepper – smak deg frem

Instruksjoner

  • Bland alle ingrediensene unntatt oljen lett sammen ved hjelp av en stavmikser.
  • Hell så i oljen i en tynn stråle, litt om gangen mens stavmikseren går. Ha i olje til aiolien er tykk nok. Chili aiolien vil også tykne litt når den står i kjøleskapet.
  • Smak deg frem med salt og hvit pepper. Blir chili aiolien litt bitter på smak, har du i mer sitronsaft. Blir den for sur kan du ha i noen få korn med sukker.
  • That's it – chili aioilen er klar til å spises!
  • TIPS – lag gjerne chili aiolien dagen før. Den smaker bare enda bedre når smakene har fått satt seg.

  • 1
    Share