Frisk bringebær dessert

En frisk bringebær dessert som er akkurat passe søt og ikke alt for mektig. En perfekt «hverdagsdessert», hvis det er noe som heter det 🙂 Og hvis det ikke er noe som heter det, så bør det ordet innføres nå syns jeg 🙂

Frisk og nydelig bringebærdessert
Frisk og nydelig bringebærdessert
Ingredienser frisk bringebær dessert

1 dl kokosmelk

1 dl mandelmelk (lag gjerne denne selv, lett som bare det – se HER for fremgangsmåte)

En liten neve bringebær, kanskje 15 bær. Jeg brukte frosne bær her.

5 dråper stevia

En skvis med sitron

3 ss chiafrø

0,5 ts vaniljepulver

Valgfri topping – jeg har brukt bringebær og litt nøttesmør.

Miks alt sammen, unntatt toppingen . Knus gjerne noen av bringebærene slik at du får spredd saften av bærene. Hell blandingen over i dessertskåler, og la desserten stå i kjøleskapet minimum 30 minutter. Topp gjerne desserten med friske bringebær og litt nøttesmør – mmm klar til å nyytes!

Hvis desserten ikke stivner, har du i mer chiafrø og lar den stå noen minutter til. Jeg har opplevd at det er forskjell på hvor godt chiafrøene tiltrekker seg væsken og dermed lager puddingen. Kanskje det er forskjell på de ulike merkene? Uansett løser du dette fint med å ta i mer frø hvis ikke resultatet er en puddingaktig konsistens.

Nydelig bringebærdessert - klar til å nytes :-)
Nydelig bringebærdessert – klar til å nytes 🙂