Denne fyldige blomkålsuppen smaker nydelig og metter godt, selv uten fløte eller annet fett. Det er en bonus spør du meg 🙂
En hemmelig ingrediens gjør hele forskjellen, nemlig hvite bønner. De gir mettende proteiner uten noe særlig med fett. Dette gjør suppen fyldig på smak og mettende slik at der et fullverdig måltid selv for den mest sultne.
Liker du bollen jeg har suppe i? Det er en coconut bowl laget av kokosnøtt. I stedenfor å kaste avfallet fra kokosnøtten, produseres det boller som dette. Hver enkelt bolle er unik i farve og form, litt skakk og skjev – rett og slett full av sjarm 🙂
De er trygge å bruke til mat, kan gjenbrukes i det uendelige (men ikke vask den i oppvaskmaskinen). Et klimavennlig produkt som i tillegg ser bare lekkert ut 🙂
Klikk på linken her for å kjøpe coconut bowls.
Nydelig blomkålsuppe
Ingredienser
- 1-2 blomkål
- 5 dl vann
- 5 dl usøtet melk (jeg brukte ca halvparten usøtet mandelmelk og halvparten usøtet soyamelk)
- 1 ts buljong
- 1/2 løk
- 175 gr hvite bønner
- 1/4 ts muskatnøtt
- salt og hvit pepper
- timian til å strø over ved servering
Instruksjoner
- Del blomkålen i buketter og ha de i en kasserolle sammen med vann, buljong, løk og melk.
- Etter ca 10 minutter tar du ut blomkålbuketter tilsvarende ca 1/4-1/2 blomkål. Disse bukettene skal du i suppen til slutt så du får litt hele biter av blomkål i den ferdige suppen. Sjekk at blomkålen er "passe" kokt før du tar de ut. De kan gjerne gi litt tyggemotstand.
- Når blomkålet er kokt, etter ca 20-25 minutter, tar du i bønnene og moser alt sammen ved hjelp av en stavmikser eller ha alt i en blender. Mos suppen til den er helt jevn.
- Ha i salt, pepper og muskatnøtt etter smak.
- Ha i de hele bitene av blomkål. Del gjerne bukettene opp i den størrelsen du ønsker, jeg liker litt små buketter så jeg deler de opp, men det er smak og behag. Server suppen med et dryss av timian.
- Kom og spis, lekker blomkålsuppe klar til servering 🙂
Suppen smaker perfekt sammen med godt brød, prøv gjerne denne glutenfrie focacciaen: