Glutenfri focaccia

Jeg bare elsker focaccia, og jeg ble overlykkelig når jeg oppdaget at den glutenfrie varianten er like god som orginalen 🙂

Focaccia er nydelig ved siden av en suppe, salat eller en pastarett. Den passer også perfekt til et tapasbord eller en ost-vin kveld 🙂

Frister det?

Liker du bollen jeg har suppe i? Det er en coconut bowl laget av kokosnøtt. I stedenfor å kaste avfallet fra kokosnøtten, produseres det boller som dette. De er trygt å bruke til mat, kan gjenbrukes i det uendelige (men ikke vask den i oppvaskmaskinen). Et klimavennlig produkt som i tillegg ser bare lekkert ut 🙂

Klikk på linken her for å kjøpe coconut bowls.

Focaccia’en smaker aller best nystekt og lunken. Skal den lagres, har du den i en plastpose i kjøleskapet. Varm den da opp opp igjen før servering.

Perfekt focaccia 🙂

Glutenfri focaccia

Nydelig focaccia som du kan nyte alene eller sammen med suppe, salat eller pastaretter.
Forberedelser 2 timer
Steketid 30 minutter
Total tid 2 timer 30 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 130 gr havremel (eller kjør glutenfri havregryn i en blender et par minutter til det er malt opp til mel)
  • 130 gr bokhvetemel
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann
  • 2-3 ss hakkede søltørkede tomater
  • 1/2 dl olje (bruk gjerne oljen fra de soltørkede tomatene, hvis du har den varianten som ligger i olje)
  • timian, basilikum og salt strøs over før steking

Instruksjoner

  • Hvis du bruker glutenfri havregryn, så start med å kjøre det i en blender til du har mel.
  • Bland alle de tørre ingrediensene og rør de sammen.
  • Tilsett vann, soltørkede tomater og olje og bland hele røren godt sammen. Den er ganske flytende i starten men binder seg fort sammen.
  • Hell røren over i en form dekket med bakepapir. Min form er 25 cm x 16 cm, så oppskriften passer bra til en størrelse ca lik det. Bruk en form med høye kanter, deigen hever seg ganske mye.
  • Strø over timian, basilikum og salt.
  • La deigen stå og heve ca 2 timer. Ha den så i ovnene på 220 grader i ca 30 min, eller til den er gylden på farge.
  • Nå kan du sette deg i godstolen og nyte lukten av focaccia'en som stekes, mmmm 🙂
  • Kom og spis – nydelig focaccia er klar til å nytes 🙂

Har du lyst på en god suppe ved siden av focaccia’en? Denne linsesuppen med gulrot og søtpotet er veldig god:

Linsesuppe med gulrot og søtpotet
Nydelig suppe med orientalske smaker.
Klikk her for å se på denne oppskriften