Jeg bare elsker focaccia, og jeg ble overlykkelig når jeg oppdaget at den glutenfrie varianten er like god som orginalen 🙂
Focaccia er nydelig ved siden av en suppe, salat eller en pastarett. Den passer også perfekt til et tapasbord eller en ost-vin kveld 🙂

Liker du bollen jeg har suppe i? Det er en coconut bowl laget av kokosnøtt. I stedenfor å kaste avfallet fra kokosnøtten, produseres det boller som dette. De er trygt å bruke til mat, kan gjenbrukes i det uendelige (men ikke vask den i oppvaskmaskinen). Et klimavennlig produkt som i tillegg ser bare lekkert ut 🙂
Klikk på linken her for å kjøpe coconut bowls.
Focaccia’en smaker aller best nystekt og lunken. Skal den lagres, har du den i en plastpose i kjøleskapet. Varm den da opp opp igjen før servering.

Glutenfri focaccia
Ingredienser
- 130 gr havremel (eller kjør glutenfri havregryn i en blender et par minutter til det er malt opp til mel)
- 130 gr bokhvetemel
- 1/2 ss fiberhusk
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 3 dl vann
- 2-3 ss hakkede søltørkede tomater
- 1/2 dl olje (bruk gjerne oljen fra de soltørkede tomatene, hvis du har den varianten som ligger i olje)
- timian, basilikum og salt strøs over før steking
Instruksjoner
- Hvis du bruker glutenfri havregryn, så start med å kjøre det i en blender til du har mel.
- Bland alle de tørre ingrediensene og rør de sammen.
- Tilsett vann, soltørkede tomater og olje og bland hele røren godt sammen. Den er ganske flytende i starten men binder seg fort sammen.
- Hell røren over i en form dekket med bakepapir. Min form er 25 cm x 16 cm, så oppskriften passer bra til en størrelse ca lik det. Bruk en form med høye kanter, deigen hever seg ganske mye.
- Strø over timian, basilikum og salt.
- La deigen stå og heve ca 2 timer. Ha den så i ovnene på 220 grader i ca 30 min, eller til den er gylden på farge.
- Nå kan du sette deg i godstolen og nyte lukten av focaccia'en som stekes, mmmm 🙂
- Kom og spis – nydelig focaccia er klar til å nytes 🙂
Har du lyst på en god suppe ved siden av focaccia’en? Denne linsesuppen med gulrot og søtpotet er veldig god:
