Glutenfrie og veganske muffins

Disse muffins’ene er både veganske og glutenfrie og best av alt – de er nyyyydelige! Mye sjokoladesmak og deilige biter av sjokolade. Absolutt den beste sjokolademuffinsen jeg har smakt!

Smaken minner meg om de ferdigkjøpte muffinsene man kan kjøpe på butikken. Forskjellen er bare at disse er veldig sunne 🙂

Muffinsene må kjøle seg helt ned før du tar en smak. Ja jeg vet det er vanskelig å vente, men den som venter på noe godt… 🙂 Når de er avkjølt har smakene «fått satt seg», sjokoladebitene har stivnet og konsistensen blir sånn den skal være.

Sjokolademuffinsene er perfekt turmat!

Sjokolademuffins

Nydelige sjokolademuffins med deilige sjokoladebiter

Ingredienser

  • 120 gr glutenfri havremel (du kan bruke havregryn som du maler opp til mel i blenderen)
  • 130 gr kokossukker eller vanlig sukker
  • 30 gr kakao
  • 80 gr sjokolade, hakket i biter (jeg bruker en plate So Free sjokolade, men alle typer kan brukes)
  • 1,8 dl mandelmelk
  • 1 stk brun banan (jo brunere – jo søtere)
  • 70 gr nøttesmør (du kan bruke mandelsmør, cashewsmør, peanøttsmør eller hasselnøttesmør)
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ts vanilje ekstrakt (kan eventuelt erstattes med vaniljesukker)

Instruksjoner

  • Varm nøttesmøret litt så det blir mykt og lett lar seg blande med andre ingredienser.
  • Bland sammen mandelmelk, eplecidereddik, vaniljeekstrakt og nøttesmør. Rør til nøttsmøret har blandet seg inn.
  • Mos sammen bananen med en gaffel, og bland den sammen med de flytende ingrediensene.
  • Bland sammen havremel, sukker, kakao, bakepulver, natron, salt, hakket sjokoladebiter.
  • Hell den flytende blandingen over der tørre ingrediensene og rør godt sammen.
  • Ha røreren over i muffinsformer. Jeg brukte former i "normal" størrelse, altså ikke de store, og fikk 13 muffins av denne røren.
  • Stekes på 180 grader i 25-28 minutter. Bruker du store muffinsformer må de stekes litt lengre. Sjekk med en tannpirker/ kniv om de er stekt.
  • Fiks ferdig sjokolademuffins 🙂
  • Oppbevares i en pose eller boks i kjøleskapet, holder seg fint 2-3 dager.
  • Ut på tur med muffins i tursekken 🙂

Her er oppskriften hvis du ønsker å lage ditt eget mandelsmør:

Mandelsmør
Nydelig mandelsmør som passer perfekt til havregrøten eller frokostblandingen.
Klikk her for å se på denne oppskriften