Ferske rundstykker, mmm hva er vel bedre enn det. Jo kanskje duften av ferske rundstykker 🙂
For å lage glutenfrie rundstykker må man finne alternativt mel som gir de riktige egenskapene så resultatet blir så likt vanlig hvetemel som mulig. This is it – disse rundstykkene kan fint alle spise, selv de som spiser gluten, og ingen vil tenke en tanke på at de er glutenfrie eller annerledes enn «vanlige»rundstykker.
Rundstykkene smaker nydelig ved siden av en varm suppe eller med et godt pålegg. De holder seg fint et par dager i kjøleskapet og kan også fryses ned.
I denne oppskriften bruker jeg bokhvetemel. Det har ikke noe med hvetemel å gjøre og er i familie med blant annet rabarbra. Bokhvete har mye bra næringsstoffer i seg, blant annet magnesium og sink som mange ofte mangler. Det har også bra med jern, protein og fiber. Bokhvetemel fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker med utvidet sortiment som f.eks Mega, Meny og også store Spar, Kiwi og Rema butikker.
Glutenfrie rundstykker
Ingredienser
- 5 dl mandelmelk usøtet
- 0,5 ss fiberhusk
- 130 gram havregryn
- 130 gram bokhvetemel
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 dryss kardemomme
Instruksjoner
- Bland alle ingredienser godt sammen. Deigen er mer flytende enn en vanlig gjærdeig vil være, mer som en røre.
- Dekk til bollen og la deigen heve i minimum 2 timer.
- Sett stekovnen på 250 grader.
- Klargjør et stekebrett med bakepapir. Med to skjeer lager du rundstykkene og legger på stekebrettet. Jeg får ca 8 rundstykker av denne oppskriften.
- Sett brettet inn i stekovnen og skru varmen ned til 230 grader. Stekes i 20 minutter eller til rundstykkene er gylne.
- Avkjøl på en rist og server nydelige ferske rundstykker 🙂
Rundstykkene er kjempegode ved siden av en deilig varm suppe. Her er en oppskrift på en nydelige suppe som kanskje kan falle i smak.
Nydelig hjemmelaget bringebærsyltetøy som du lager på 2 minutter, finner du her: