Godt-for-deg-brød

Duften av deilig nystekt brød fyller kjøkkenet, mmm er det noe som lukter bedre enn det?

Dette brødet er virkelig bra for deg og kroppen din, det er veldig mettende og det smaker nydelig!

For å vurdere om et brød er sunt, er det ikke fargen på brødet som avgjør slik som mange kanskje tror. Man kan nemlig fint lage mørkt brød ved å tilsette f.eks sirup uten at brødet er noe sunnere enn annet lyst brød. Er du i butikken og ønsker å kjøpe et sunt brød er det vekten på brødet du skal sjekke. Det tyngste brødet er det med mest fiber og det som er sunnest.

Hvis du lurte – dette brødet veier 1,2 kg! Ha ha, noe tyngre brød har aldri jeg kjent. Har du?

Dette brødet er veldig allergivennlig, det er glutenfritt, melkefritt, uten egg og også lav foodmap og vegansk. Da skal det kunne passe for de fleste mager 🙂

God morgen, hva med ferskt brød til frokost?
God morgen, hva med ferskt brød til frokost?
Nystekt og kjempegodt brød :-)
Nystekt og kjempegodt brød 🙂

Brød

Ingredienser

  • 200 gram gresskarkjerner
  • 100 gram mandler
  • 100 gram valnøtter
  • 200 gram bokhvetemel
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 50 gram sesamfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss kokosmasse
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Instruksjoner

  • Bland alle de tørre ingrediensene og bland det godt sammen
  • Tilsett vann og rør sammen. Ha brøddeigen i en brødform med bakepapir og press det godt ned i formen. Deigen vil fastne ganske fort. 
  • La brøddeigen stå å "sette seg" ca en halvtime mens ovnen varmes opp til 180 grader.
  • Stek ca 50 minutt. Etter at steketiden er over tar du brødet ut av formen og bakepapiret og lar det stå på stekebrettet mens ovnen kjøler seg ned med ovnsdøren åpen. 
  • Mmm fersk nystekt brød med det pålegget du ønsker deg 🙂
Nystekt og kjempegodt brød :-)
Nystekt og kjempegodt brød 🙂

TIPS: Oppbevar brødet i en pose i kjøleskapet, og det holder seg godt over en uke. Jeg skjærer brødet opp i skiver og fryser ned halvparten.