Granola favoritt

Dette er min absolutte granola favoritt! Den er knasende sprø, akkurat passe søt og med en liten antydning til kryddersmak, nnnnam 🙂

Granola som er knasende sprø med en hint av mange spennende krydder.
Granola som er knasende sprø med en hint av mange spennende krydder.

Det er veldig enkelt å justere innholdet av nøtter og frø i en granola, her er det bare å velge og vrake etter hva du har i skapet. Jeg har blitt forelsket i bokhvete korn i granola, dette fordi det gir en veldig god og sprø crunsh konsistens. Bokhvete korn selges i dagligvarebutikker med stort utvalg eller på helsekostbutikker. Hvis du ikke får tak i det, kan du erstatte bokhvete korn med havregryn eller nøtter i ulike varianter.

Granola

Ingredienser

Tørre ingredienser

  • 4 dl bokhvete korn ((kan erstattes med glutenfri havregryn eller øke mengden med andre nøtter og frø))
  • 2 dl mandler grovhakket
  • 1 dl valnøtter grovhakket
  • 1 dl kokosmasse
  • 1/2 dl solsikkefrø
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl rosiner, gojibær, hakkede dadler e.l.

"Saus"

  • 1 dl fibersirup clear *
  • 2 ss sukrin + * ((kan erstattes med sukrin gold))
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ts vaniljepulver/ vaniljeekstrakt/vaniljestang
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 2 dryss cayenne pepper
  • 2 dryss kardemomme

Instruksjoner

  • Bland alle ingrediensene til "sausen" i en liten kasserolle, og la den varmes opp så den blir tynnflytende. 
  • Bland alle de tørre ingrediensene, med unntak av gojibær/ rosiner, og bland de godt sammen.
  • Hell sausen over de tørre ingrediensene og bland godt.
  • Hell blandingen over et stekebrett med bakepapir, og stek på 150 grader i ca 45 minutter. Rør i blandingen ca hvert 10 minutt.
  • Når granolaen er ferdig stekt, lar du den kjøle seg ned noen minutter før du har i bærene. Hvis du senere vil at den skal være søtere, kan du ha i mer rosiner eller gojibær. 
  • Du kan oppbevare granolaen i et glass/ boks i kjøleskapet i flere uker. 
Nam - knaskende sprøtt
Nam – knaskende sprøtt
Kan oppbevares i et tett glass eller boks i kjøleskapet i flere uker
Kan oppbevares i et tett glass eller boks i kjøleskapet i flere uker