Dette er min absolutte granola favoritt! Den er knasende sprø, akkurat passe søt og med en liten antydning til kryddersmak, nnnnam 🙂
Det er veldig enkelt å justere innholdet av nøtter og frø i en granola, her er det bare å velge og vrake etter hva du har i skapet. Jeg har blitt forelsket i bokhvete korn i granola, dette fordi det gir en veldig god og sprø crunsh konsistens. Bokhvete korn selges i dagligvarebutikker med stort utvalg eller på helsekostbutikker. Hvis du ikke får tak i det, kan du erstatte bokhvete korn med havregryn eller nøtter i ulike varianter.
Granola
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 4 dl bokhvete korn ((kan erstattes med glutenfri havregryn eller øke mengden med andre nøtter og frø))
- 2 dl mandler grovhakket
- 1 dl valnøtter grovhakket
- 1 dl kokosmasse
- 1/2 dl solsikkefrø
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 1/2 dl sesamfrø
- 1/2 dl rosiner, gojibær, hakkede dadler e.l.
"Saus"
- 1 dl fibersirup clear *
- 2 ss sukrin + * ((kan erstattes med sukrin gold))
- 2 ss kokosolje
- 1 ts vaniljepulver/ vaniljeekstrakt/vaniljestang
- 1 ts kanel
- 1/2 ts salt
- 2 dryss cayenne pepper
- 2 dryss kardemomme
Instruksjoner
- Bland alle ingrediensene til "sausen" i en liten kasserolle, og la den varmes opp så den blir tynnflytende.
- Bland alle de tørre ingrediensene, med unntak av gojibær/ rosiner, og bland de godt sammen.
- Hell sausen over de tørre ingrediensene og bland godt.
- Hell blandingen over et stekebrett med bakepapir, og stek på 150 grader i ca 45 minutter. Rør i blandingen ca hvert 10 minutt.
- Når granolaen er ferdig stekt, lar du den kjøle seg ned noen minutter før du har i bærene. Hvis du senere vil at den skal være søtere, kan du ha i mer rosiner eller gojibær.
- Du kan oppbevare granolaen i et glass/ boks i kjøleskapet i flere uker.