Grønnkål chips – jeg vet ikke om noe sunnere snacks enn dette. Kjempegodt å spise som det er eller ha det som tilbehør til middag. Jeg digger grønnkål chips og lager det ofte, denne må du bare prøve 🙂
Grønnkål er den mest vitaminrike kålsorten og inneholder både jern, C-vitamin og lutein. Den er litt seig å spise naturell, så jeg foretrekker å ha den i varme gryter eller steke den som her.

Grønnkål chips
Verdens sunneste chips!
Ingredienser
- 2 ss olje
- 200 gram grønnkål
- salt og pepper (ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper, justeres etter ønske)
Instruksjoner
- Først skjærer du bort den grove delen av stilken på grønnkålen.
- Ha olje, salt og pepper i en pose og forsøk å spre det litt jevnt rundt i posen. Jeg blåser inn i posen, tetter den igjen så jeg får en ballong og så rister olje og krydder rundt.
- Ha grønnkålen i posen og gni den godt inn i olje og krydder.
- Spre grønnkålen på et stekebrett. Forsøk å spre grønnkålen så ingen biter ligger over hverandre.
- Stek grønnkål chipsen på varmluft 150 grader i ca 20 minutter, eller til du kjenner chipsen er sprø når du tar på den.
- Avkjøl noen minutter
- Tadaaaa – lørdagssnacks’en er klar til å spises med verdens beste samvittighet 🙂
- TIPS – Jeg likere også å ha grønnkål chips til middag. For eksempel smakte deg godt til en enkel spagetti rett.