Grønnkål chips

Grønnkål chips – jeg vet ikke om noe sunnere snacks enn dette. Kjempegodt å spise som det er eller ha det som tilbehør til middag. Jeg digger grønnkål chips og lager det ofte, denne må du bare prøve 🙂

Grønnkål er den mest vitaminrike kålsorten og inneholder både jern, C-vitamin og lutein. Den er litt seig å spise naturell, så jeg foretrekker å ha den i varme gryter eller steke den som her.

 

Grønnkål chips - den sunneste chipsen på jord :-)
Grønnkål chips – den sunneste chipsen på jord 🙂

Grønnkål chips

Verdens sunneste chips!
Forberedelser 10 minutter
Steketid 20 minutter
Total tid 30 minutter

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 200 gram grønnkål
  • salt og pepper (ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper, justeres etter ønske)

Instruksjoner

  • Først skjærer du bort den grove delen av stilken på grønnkålen.
  • Ha olje, salt og pepper i en pose og forsøk å spre det litt jevnt rundt i posen. Jeg blåser inn i posen, tetter den igjen så jeg får en ballong og så rister olje og krydder rundt.
  • Ha grønnkålen i posen og gni den godt inn i olje og krydder.
  • Spre grønnkålen på et stekebrett. Forsøk å spre grønnkålen så ingen biter ligger over hverandre.
  • Stek grønnkål chipsen på varmluft 150 grader i ca 20 minutter, eller til du kjenner chipsen er sprø når du tar på den.
  • Avkjøl noen minutter
  • Tadaaaa – lørdagssnacks’en er klar til å spises med verdens beste samvittighet 🙂
  • TIPS – Jeg likere også å ha grønnkål chips til middag. For eksempel smakte deg godt til en enkel spagetti rett.