Gulrotkake muffins

Noen lekre muffins passer bra til 17.mai 🙂 Disse har gulrotkakesmak, og er bare nydelige. Jeg er veldig glad i gulrotkake, så dette er pefekte muffins for meg. De er også lette å lage, ingen hokus pokus. Når de får stå kjølig i kjøleskapet holder seg også lenge, en uke går ihvertfall helt fint.

Disse muffinsene er både glutenfrie og veganske, så de skal passe for de fleste 🙂 Jeg har servert disse uten å si noe om at de er veganske, og alle syns de er kjempegode! Sjekk bildene under for å se beviset 🙂

Gulrotkake muffins

Nydelige muffins med gulrotkakesmak 🙂
Porsjoner 6

Ingredienser

Til muffins

  • 200 gr bokhvete mel
  • 100 gr mandelmel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts muskat
  • 100 gr sukker
  • 1 dl lønnesirup
  • 100 gr raspet gulrot
  • 50 gr rosiner
  • 3 dl mandelmelk
  • 50 gr smeltet kokosolje

Til fyllet

  • 300 gr Go Vegan Smøreost (tilsvarer 2 pakker) (eller annen smøreost med nøytral smak)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts vanilje ekstrakt
  • 170 gr melis

Instruksjoner

  • Sett stekeovnen på 200 grader
  • Bland de tørre ingrediensene i kaken
  • Ha så i lønnesirup, melk, smeltet kokosolje og gulrot og miks alt godt sammen
  • Ha så røren over i muffinsformer og sett de inn i stekeovnen.
  • Stekes på 200 grader i ca 20-25 minutt. Steketiden avhenger av hvor store muffinsformer du bruker, så sjekk om de er ferdig stekt ved å stikke en tannpirker/ tynn kniv ned i muffinsen og se at den kommer ut tørr.
  • Mens vi venter kan vi lage klar frostingen/ fyllet. Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle og miks det sammen med en mikser/ stavmikser eller det du har. Så enkelt var det 🙂 Frostingen stivner litt når den står kjølig. Er frostingen flytt flytende, setter du den bare i kjøleskapet mens muffinsene kjøler seg ned.
  • Når mufinsene er helt kalde, tar du på frostingen 🙂 Nå er det bare å kose seg med nydelige muffins, mmm nam 🙂

Er pavlova en favoritt til 17 mai, så skjønner jeg det veldig godt 🙂 Her er oppskriften på en vegansk pavlova:

Pavlova
Den perfekte sommerkaken som kan serveres med ferske bær.
Klikk her for å se på denne oppskriften
  • 14
    Shares