Noen lekre muffins passer bra til 17.mai 🙂 Disse har gulrotkakesmak, og er bare nydelige. Jeg er veldig glad i gulrotkake, så dette er pefekte muffins for meg. De er også lette å lage, ingen hokus pokus. Når de får stå kjølig i kjøleskapet holder seg også lenge, en uke går ihvertfall helt fint.
Disse muffinsene er både glutenfrie og veganske, så de skal passe for de fleste 🙂 Jeg har servert disse uten å si noe om at de er veganske, og alle syns de er kjempegode! Sjekk bildene under for å se beviset 🙂
Gulrotkake muffins
Nydelige muffins med gulrotkakesmak 🙂
Porsjoner 6
Ingredienser
Til muffins
- 200 gr bokhvete mel
- 100 gr mandelmel
- 1/2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts muskat
- 100 gr sukker
- 1 dl lønnesirup
- 100 gr raspet gulrot
- 50 gr rosiner
- 3 dl mandelmelk
- 50 gr smeltet kokosolje
Til fyllet
- 300 gr Go Vegan Smøreost (tilsvarer 2 pakker) (eller annen smøreost med nøytral smak)
- 1 ss sitronsaft
- 2 ts vanilje ekstrakt
- 170 gr melis
Instruksjoner
- Sett stekeovnen på 200 grader
- Bland de tørre ingrediensene i kaken
- Ha så i lønnesirup, melk, smeltet kokosolje og gulrot og miks alt godt sammen
- Ha så røren over i muffinsformer og sett de inn i stekeovnen.
- Stekes på 200 grader i ca 20-25 minutt. Steketiden avhenger av hvor store muffinsformer du bruker, så sjekk om de er ferdig stekt ved å stikke en tannpirker/ tynn kniv ned i muffinsen og se at den kommer ut tørr.
- Mens vi venter kan vi lage klar frostingen/ fyllet. Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle og miks det sammen med en mikser/ stavmikser eller det du har. Så enkelt var det 🙂 Frostingen stivner litt når den står kjølig. Er frostingen flytt flytende, setter du den bare i kjøleskapet mens muffinsene kjøler seg ned.
- Når mufinsene er helt kalde, tar du på frostingen 🙂 Nå er det bare å kose seg med nydelige muffins, mmm nam 🙂
Er pavlova en favoritt til 17 mai, så skjønner jeg det veldig godt 🙂 Her er oppskriften på en vegansk pavlova:
Pavlova
Den perfekte sommerkaken som kan serveres med ferske bær.
Klikk her for å se på denne oppskriften