Gurkemeie og ingefærjuice

ingefaerjuice640Dette er en juice som virkelig får smaksløkene til å våkne! Ikke la den gule fargen lure deg til å tro at denne ligner på en appelsinjuice, for det gjør den ikke. Den smaker sterkt og bittert, kombinert med en hint av sitron. Det høres kanskje ikke så godt ut utfra denne beskrivelsen, men jeg lover deg at den er vanedannende og etter et par slurker er du solgt.

Den viktigste grunnen til at du skal drikke denne juicen er dog ikke smaken, men alle de gode ingrediensene. Denne er perfekt til å holde høstforkjølelsen på avstand og rette opp alle følelser av å være «litt uggen». For meg holder denne juicen betennelser unna kroppen.

Ingredienser 

50 gr ingefærrot

15 gr gurkemeierot

Ca 5 dl vann

½ sitron

Ca 5 dråper stevia

Gurkemeierot kan være vanskelig å få tak i, men hvis du spør i butikken er de ofte behjelpelig og tar den inn i sortimentet. Roten ligner på ingefærroten utseendemessig, men den er noe mindre. Du kan bruke gurkemeie krydderet hvis du ikke får tak i roten.

Rens ingefærroten og gurkemeieroten grovt. Juicen skal siles etterpå, så du trenger ikke rense de veldig nøye, men skjær bort inntørkede ender o.l. NB gurkemeie har sterke fargestoffer, så bruk engangshansker eller forbered deg på gule fingre i et par dager… 🙂

Hvis du bruker en økologisk sitron, skjær gjerne av et tynt lag av det gule skallet og bruk også dette i juicen. Det hvite laget mellom skallet og fruktkjøttet fjerner du, dette gir bare en bitter smak som ikke er så god. Hvis du ikke har en økologisk sitron, skreller du av hele skallet og bruker kun fruktkjøttet.

Ha alle ingredienser i en blender og kjør et par minutter på full styrke. Sil og hell juicen på flaske. Den kan fint oppbevares i kjøleskapet i en liten uke.

Skål!
Skål!

Kroppen vil takke deg når du starter dagen med en shot av denne drikken!