Havre cookies

Havre cookies hører til om høsten og vinteren. Ingenting er som lunkne havre cookies når høsten blåser ute eller kanskje snøen daler ned 🙂

Noe av det beste jeg  vet om høsten er å gå lange fjellturer og lagre opp med frisk fjelluft.

Disse havre cookies’ene har jeg hatt med meg som niste på fjellturer i det siste. Ingenting er som å sitte å nyte denne utsikten sammen med disse nydelige cookiesene.

Det jeg liker best med disse havre cookie’ene er at de er akkurat passe sprø på utsiden og myk på innsiden. Et streif av kanelsmak og med søte biter av rosiner. Mmm bare nydelige!

Du kan fint lagre disse i kjøleskapet i en lufttett boks. Her vil de holde seg ca 5-6 dager. Her holder de absolutt ikke så lenge, he he. Bare vent til den deilige duften av ferske cookies sprer seg på kjøkkenet. Det er da du skulle ønske du lagde dobbel porsjon 🙂

Havre cookies

Deilige havre cookies som er akkurat passe sprø på utsiden og myk på innsiden.
Forberedelser 5 minutter
Steketid 25 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 pers

Ingredienser

  • 6 ss vann
  • 2 ss linfrø
  • 260 gr havregryn
  • 2 ss kokossukker/ sukrin+ eller sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 50 gr smeltet kokosolje
  • 110 gr lønnesirup
  • 1 ts vaniljeextrakt
  • 80 gr rosiner

Instruksjoner

  • Start med å blande linfrøene sammen med vannet, og la dette stå i ca 15 minutter til du får en jevn masse.
  • Sett så ovnen på 180 grader.
  • I en blender har du i ca halvparten av havregrynet og lar blenderen gå til du har fått havremel av havregrynet. Tilsett så smeltet kokosolje, lønnesirup, vaniljeextrakt og linfrø-vann-miksen. La blenderen gå til du har en jevn røre.
  • I en annen bolle mikser du inn resten av havregrynet, sukkeret (sukrin+), bakepulver, natron, salt, kanel og rosiner. Rør dette sammen.
  • Bland røren fra blenderen i bollen med de tørre ingrediensene. Noen havregrynmerker ser ut til å trekke mer væske enn andre, så hvis røren blir veldig fast, tar du i litt vann til du får mikset den lett sammen. Røren er som en brøddeig i konsistens.
  • Ta frem et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og lag cookies i den størrelsen du ønsker, jeg får ca 8-10 stk av denne oppskriften.
  • Stek i 25 minutter til cookies'ene er lys brun. Avkjøl og nyt på tur, hjemme i sofakroken, ta med i nistepakken, server når du har kaffebesøk – ja egentlig hvor og når du vil 🙂