Hvitløksbrød

Et godt hvitløksbrød kan fort føles ganske fjernt hvis man sverger til et glutenfritt, sukkerfritt og lavkarbo kosthold. Men ikke fortvil, det er håp i hengende snøre 🙂

Deilig hvitløksbrød
Deilig hvitløksbrød

Kokosmel har den søte smaken som man ofte kjenner i hvitt brød, så da er vi allerede godt i gang på veien til et godt hvitløksbrød.

Denne oppskriften er justert litt. Ved å tilføye malte valnøtter til brødet, dempes den søtlige kokossmaken og jeg opplever at smaken blir mer mot loff.

Ingredienser
  • 30 gram valnøtter malt opp til mel i en blender/ stavmikser e.l.
  • 70 gram kokosmel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 8 egg
  • 1 dl nøytral vegetabilsk olje (f.eks solsikkeolje)
  • 40 gram smør med hvitløk/ hvitløkspulver

/adlinks i lenker/

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og bland inn oljen og ett og ett egg. Rør godt så ikke melet klumper seg, en håndmikser er nok det beste å bruke. Ja det er mye egg i den oppskriften, men brødet smaker ikke egg. Kokosmelet krever mye egg for at det skal «henge sammen».

Ha bakepapir i en brødform, og hell i ca halve brøddeigen. Midt i deigen har du i hvitløkssmøret. Forsøk å unngå å ha smør i kantene, da det bare deler brødet. Du vil ha hvitløkssmøret i midten av deigen, så det sprer seg gjennom hele brødet underveis i stekeprosessen.

Brødet stekes i 180 grader i 45 minutter. Etter noen minutters hvile er brødet klart til å serveres til en salat eller deilig høstsupper – NYT 🙂

Brødet kan fint fryses ned. Jeg skjærer det opp i skiver og fryser det ned. Enkelt å da ta opp så mange skiver jeg trenger, varme opp skivene så har jeg lunkent hvitløksbrød til alle matretter som fortjener godt brød.

Kokosmel har den egenskapen at det tiltrekker seg fuktighet. Dette er grunnen til at deigen her blir fast. Noen ganger skjer ikke denne prosessen slik man kunne forventet, og røren blir da mer flytende, mer som en vaffelrøre-konsistens. Årsaken til dette er mest sannsynlig at kokosmelet har vært utsatt for fuktighet eller at holdbarheten på melet ikke lengre er optimal. Hvis dette skulle skje deg, er det bare å fortsette brødbakingen som planlagt. At røren er mer flytende enn forventet har ingen betydning for sluttresultatet.

Ser det ikke deilig ut?
Ser det ikke deilig ut?

Kokosmelet har også evnen til å binde sammen brødet, derfor kan du ikke uten videre bytte ut dette melet med andre typer mel. Hvis det likevel frister med hvitløksbrød, noe jeg forstår veldig godt :-), er dette brødet et godt alternativ.  Brødet er med havre og sesam, glutenfritt, og gir 2 karbohydrater pr skive. Smør på med hvitløkssmør og du er i mål 🙂
/adlinks i lenker/

OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂