Italiensk salat

Denne salaten er nydelig som pålegg eller du kan bruke den som en coleslaw. Uansett, den er kjempegod!

Jeg lager denne italienske salaten ofte rundt juletider når man vil ha litt godt pålegg. Men hallo, den passer jo selvfølgelig året rundt.

Den største forskjellen jeg merker på denne kontra de ferdigkjøpte, er at i denne salaten er det mye mer friske grønnsaker som gir gode smaker og en knasende tyggemotstand. Ha ha, jeg får vann i munnen når jeg sitter å skriver dette, seriøst – prøv denne salaten! Er du glad i italiensk salat kommer du aldri til å kjøpe en igjen etter å smakt denne.

Italiensk salat eller coleslaw – denne salaten passer supert.
Italiensk salat på ferskt brød – det er en perfekt søndagsfrokost.

Italiensk salat

Nydelig italiensk salat som overgår alle du noengang har kjøpt.
Forberedelser 10 minutes
Steketid 5 minutes

Ingredienser

  • 150 gram gulrot (tilsvarer ca 3 stk)
  • 300 gram hodekål eller spisskål (får du tak i spisskål så er det absolutt best, men vanlig hodekål er også kjempegodt)
  • 2 dl majones (tilsvarer 200 gram)
  • 2 ts saften av sitron
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 ts dijon sennep

Instruksjoner

  • Rasp opp gulrot og kål og rør inn de øvrige ingrediensene. Smak deg frem med sitron, salt og pepper.
  • Taa-daa fiks ferdig nydelig pålegg.

Om du vil bruke vegansk majones, finner du oppskriften her:

Vegansk majones
Endelig – en kjempegod majones uten egg! Og den er klar på 2 minutter.
Klikk her for å se på denne oppskriften

  • 26
    Shares