Juleknekkebrød

Juleknekkebrød – knekkebrød med en smak av jul, ååå så godt! Jeg kan bli litt lei av knekkebrød i perioder, men med en deilig julesmak så ble jeg fort hekta igjen!

Juleknekkebrød
Juleknekkebrød

Ja jeg må innrømme en sak, jeg har gått bananas med pepperkakekrydderet og bruker det til det meste for tiden 🙂 Ha ha! Det er bare så utrolig godt og lager de beste dufter i hjemmet. Jeg tror jeg har blitt litt avhengig av juleduft og smak 🙂

Denne oppskriften er til ett stekebrett, så ganger du det bare opp etter hvor mange brett du vil ha.

INGREDIENSER
  • 80 gr. linfrø
  • 40 gr. sesamfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss kokosmasse
  • 1,5 ts pepperkakekrydder
  • 2 dl vann

Pepperkakekrydder finner du oppskrift på HER. 

Du skal bruke totalt 120 gram ulike frø. Hvis du er opptatt av å redusere karbohydrater, bruk da en hovedvekt av linfrø siden de frøene har laveste karbohydratinnhold. Sesamfrø har også lavt innhold av karbohydrat. Sjekk næringsinnhold på hver enkelt pakning, siden det varierer litt fra merke til merke. Samtidig er det positivt for mest mulig næring å variere med ulike frø, det gir også en mer spennende smak. Hvis du ikke bruker linfrø, må du redusere vannmengden. Hell da i litt om gangen og prøv deg frem.

Når du heller i vannet, vil massen være ganske flytende. Rør forsiktig mens røren fastner i løpet av et par minutter. Fordel massen så tynt som mulig over stekebrettet, en kakespade eller lignende passer bra til dette.

TIPS – smør røren over på bakepapiret mens papiret ligger flatt på kjøkkenbenken. Når du har fordelt røren bra, drar du bakepapiret over til stekebrettet. Det er mye lettere  å få et jevnt og tynt resultat med denne fremgangsmåten 🙂

Hvis massen blir for fast og det blir vanskelig å spre den utover stekebrettet, ha i mer vann og eventuelt dypp kakespaden i kaldt vann så blir det litt lettere å smøre utover.

Stekes i ovnen på 170 grader i ca 45 minutter. Etter 45 minutter skrur du av stekeovnen, har en liten gløtt på stekeovnsdøren og lar knekkebrødet tørke inne i ovnen mens den blir kald.

Hvis du vil lage flere brett samtidig, kan du bruke varmluft på stekeovnen, og dermed steke alle brettene samtidig. Snu da gjerne brettene og bytt plass på de underveis i stekingen. Det er ulik varmeeksponering ulike steder i ovnen, så dette sikrer at du får et jevnere resultat. Uten varmluft må du steke ett og ett brett.

Avkjøl på benken og nyt mens julestemningen sprer seg i kropp og hjem!