Kanelboller

Ahh, ferske nydelig kanelboller sååå godt 🙂 Og den deilige duften man får på kjøkkenet mmmm, du vet hva jeg snakker om ikke sant?

Disse kanelbollene er helt perfekte! Luftige, sprø i kantene og perfekt smak. Kanelboller er enkel å ta med seg på tur og super til kveldskos med familien 🙂

Mmm skulle ønske du kunne kjenne lukten i kjøkkenet nå 🙂
Nam, dette smakte helt perfekt 🙂

Kanelboller

Veganske kanelboller – perfekt i konsistens og smak. Denne oppskriften gir ca to brett.

Ingredienser

Til bollene

  • 5 dl mandelmelk
  • 120 gr smør, smeltet
  • 60 gr sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 700 gr hvetemel (+ litt mer til elting og kjevling)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme

Til fyllet

  • 170 gr smør
  • 170 gr sukker
  • 2 ss kanel

Instruksjoner

  • Ta av ca 1-2 dl av hvetemelet og sett det til side.
  • Smelt smøret og bland det sammen med melken
  • Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme.
  • Bland melk-smør sammen med tørre ingrediensene og rør godt. Blandingen er litt bløt og det skal den være.
  • Ta litt plastfolie over deigen og la den stå på et varmt sted til heving i en time.
  • Etter en time er deigen doblet i størrelse. Bland inn resten av melet og rør godt.
  • Nå tar du deigen over til kjøkkenbenken som er strødd med litt hvetemel. Så er det tid for å elte og elte. Her trenger du å strø jevnlig med hvetemel. Deigen er ferdig når du kjenner den er smidig og seig og ikke lengre setter seg fast i underlaget.
  • Kjevle ut til deigen til et rektangel.
  • Smør på smøret, strø over sukker og kanel.
  • Rull rektanglet sammen til en pølse. Kutt opp pølsen i boller på ca 3 cm og legg bollene på et stekebrett kledd med bakepapir.
  • Dekk over med plast og la bollene stå i 30 minutter og heve.
  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Etter 30 minutter har bollene vokst seg store og flott, og du kan sette de i stekeovnen. Stekes i 25-30 minutter til de er gyldne på farge.
  • Endelig – nyt ferske nydelige kanelboller 🙂
Ut på tur med kanelboller i sekken 🙂

  • 18
    Shares