Ahh, ferske nydelig kanelboller sååå godt 🙂 Og den deilige duften man får på kjøkkenet mmmm, du vet hva jeg snakker om ikke sant?
Disse kanelbollene er helt perfekte! Luftige, sprø i kantene og perfekt smak. Kanelboller er enkel å ta med seg på tur og super til kveldskos med familien 🙂
Kanelboller
Veganske kanelboller – perfekt i konsistens og smak. Denne oppskriften gir ca to brett.
Ingredienser
Til bollene
- 5 dl mandelmelk
- 120 gr smør, smeltet
- 60 gr sukker
- 1 pose tørrgjær
- 700 gr hvetemel (+ litt mer til elting og kjevling)
- 1 ts salt
- 1 ts kardemomme
Til fyllet
- 170 gr smør
- 170 gr sukker
- 2 ss kanel
Instruksjoner
- Ta av ca 1-2 dl av hvetemelet og sett det til side.
- Smelt smøret og bland det sammen med melken
- Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, salt og kardemomme.
- Bland melk-smør sammen med tørre ingrediensene og rør godt. Blandingen er litt bløt og det skal den være.
- Ta litt plastfolie over deigen og la den stå på et varmt sted til heving i en time.
- Etter en time er deigen doblet i størrelse. Bland inn resten av melet og rør godt.
- Nå tar du deigen over til kjøkkenbenken som er strødd med litt hvetemel. Så er det tid for å elte og elte. Her trenger du å strø jevnlig med hvetemel. Deigen er ferdig når du kjenner den er smidig og seig og ikke lengre setter seg fast i underlaget.
- Kjevle ut til deigen til et rektangel.
- Smør på smøret, strø over sukker og kanel.
- Rull rektanglet sammen til en pølse. Kutt opp pølsen i boller på ca 3 cm og legg bollene på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Dekk over med plast og la bollene stå i 30 minutter og heve.
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Etter 30 minutter har bollene vokst seg store og flott, og du kan sette de i stekeovnen. Stekes i 25-30 minutter til de er gyldne på farge.
- Endelig – nyt ferske nydelige kanelboller 🙂