Kjøleskapsgrøt med bringebær og mandler

Har du dårlig tid om morgenen? Høres det forlokkende ut å spare 10 minutter på å slippe å lage frokost? Ja da er kjøleskapsgrøt midt i blinken for deg 🙂 Alt du trenger gjøre er å åpne kjøleskapsdøra og forsyne deg, voila! Genialt – ikke sant?

Nam, har du lyst å smake?

Kjøleskapsgrøt kan du sikkert lage i tusen ulike smaker og kombinasjoner, det er bare å gå bananas og se hva som dukker opp på frokostbordet.

I dag har jeg lagd en variant med bringebær og mandler. Det ble supergodt! Gjør den klar i kjøleskapet i kveld, så er det bare å glede seg til frokost i morgen.

Kjøleskapsgrøt med bringebær og mandler

Kjapp og enkel frokost som er ferdig når du våkner.
Forberedelser 5 minutter
Total tid 5 minutter
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1,5 dl lettkokt havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 1/4 ts salt
  • 2,5 dl mandelmelk
  • 1 neve bringebær (du kan gjerne bruke frosne bringebær)
  • 1 ss hakkede mandler (kan sløyfes)
  • lønnesirup (eventuelt honning eller annen sirup)

Instruksjoner

  • Om kvelden har du havregryn og chiafrø i ett glass og rør lett.
  • Ha i mandelmelken og bringebær og rør alt sammen.
  • Ha et lokk på glasset og sett det i kjøleskapet.
  • Når vekkerklokken ringer så er frokosten klar til å spises – kom og spis 🙂
  • Om du ønsker kan du strø over litt bringebær, hakkede mandler og kanskje en spiseskje med mandelsmør før du spiser. Litt søtning kan også være godt, for eksempel lønnesirup, honning eller annen sirup.