Kokosmuffins

Kokosmuffins er herlige muffins med den deilige kokossmaken. Hvis du lever etter LCHF og lavkarbo livsstilen, er det jo en stor fordel om du er glad i kokos 🙂 Jeg elsker kokossmaken, og kjører den gjerne hele veien i en muffinsvariant. Og nå snakker vi kokos all the way!

Nydelige kokosmuffins med kokosfrosting og kokostopping - YEAH!
Nydelige kokosmuffins med kokosfrosting og kokostopping – YEAH!
INGREDIENSER kokosmuffins

4 egg
20 dråper stevia, gjerne med kokossmak om du har
2 ss fibersirup clear
1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1 dl kokosmel
1 dl kokosmelk

FREMGANGSMÅTE

Pisk eggehvitene luftig. Rør sammen de øvrige ingrediensene i en egen bolle. Kokosmelet suger til seg mye væske, så røren tykner raskt. Tilsett mer væske eller et ekstra egg hvis du synes den blir for tykk. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i den andre røren. Forsøk å bevar så mye luftighet som mulig, altså rør så lite som mulig.

Fordel røren i muffinsformer, jeg fikk nok til 7 små muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader i ca 18 minutter.

Frosting

7 ss kokoskrem
14 dråper stevia
En skvis med sitron

Ta en kokosmelk boks, ikke light versjon eller extra creamy versjon men den «vanlige» boksen. Jeg bruker den rosa Santa Maria hermetikkboksen. Sett kokosmelken i kjøleskap et par timer, eventuelt i fryser hvis du har kortere tid. Målet er at kokosmelken skal skille seg og du skal bruke den stive delen som legger seg øverst i boksen, dette er kokoskremen.

Du trenger ca 1 ss kokoskrem pr muffins. Vær gjerne raus med målingen her, frostingen blir farlig god… Ha i stevia dråper og sitrondråper og miks kraftig sammen med en håndmikser. Dekorer frostingen på muffinsene og strø over med kokos. Nyt!

Jeg lagde også en variant med hakkede nøtter istedenfor frosting. Det er også en veldig god variant, men min favoritt er nok den med kokosfrosting, men dette er jo smak og behag. En lur løsning er å lage noen med frosting og noen med hakkede nøtter. På denne måten får du to ulike muffins’er du kan servere mens du gjør jobben kun en gang 🙂

Kokosmuffins med hakkede nøtter
Kokosmuffins med hakkede nøtter
OM DU ØNSKER, FØLG MEG GJERNE FACEBOOK ELLER PÅ INSTAGRAM . VI SES DER DA 🙂